2015-11-04 21:05:23• hírek • Szatmár.ro

Ezer szatmári fiatal követelt változást az új főtéren

Sok más romániai városban megtartott tiltakozó akcióval egy időben a szatmárnémeti fiatalok is az utcára vonultak. Szerdán 19 órától kezdődően közel ezer demonstráló gyűlt össze az új főtér rendezvénygödrében, majd a régi városközpont parkjába vonulva skandálták jelszavaikat.

A csendőrség adatai szerint összesen ezer személy vett részt a szerda késő délután megtartott tiltakozó akción, amely "A hallgatás öl" címmel szerveződött a Facebookon. A javarészt középiskolás-egyetemista korú diákokból álló tömeg változást, új forradalmat követelt.

A sorra felhangzó szlogenek között volt, amely kicsit okafogyott lett szerda estére, hiszen a kormány lemondását követelte, mások igen aktuálisak voltak. A fiatalok katedrális helyett kórházak építését követelték, nyomtatott lapokon hirdették, hogy nem minden generáció megvásárolható. A felszólalók is az ortodox egyház hozzáállását kritizálták, a politikai elit lemondását, a korrupció kiirtását követelték. Egy idősebb férfinál "Ma Ponta, holnap Coica" feliratú táblát láttunk.

A résztvevők közül voltak olyanok, akik gyertyát is gyújtottak a rendezvénygödör szélén a bukaresti Colectiv Clubban történt tragikus események áldozatainak az emlékére.

A tömeg később a régi főtér parkjába vonult, ahol tovább folytatták a szlogenek skandálását, majd az egyre fogyatkozó sereg visszavonult az újközpontba.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: