2009-01-11 21:36:59• hírek • Csenteri Judit

Ezer halott Gázában

Két hete folynak az izraeli támadások a Gázai övezet területén. A szombati légicsapásokat követően a halottak száma elérte a 854-et, köztük 270 gyerekkel, a sebesültek száma pedig 3.500 körül mozog.

Az izraeli oldalt tekintve a két hét lefolyása alatt összesen tizenhárman vesztették életüket: 10 katona és 3 civil.

Mindeközben a hétvége folyamán Európa-szerte tüntetések folytak az izraeli offenzíva ellen. A tömeg a harcok leállását és a nemzetközi közösség határozott fellépését követelte.

Londonban a tiltakozók száma elérte a 100 ezret. Németországban egy körülbelül 20 ezer tüntetőből álló tömeg vonult ki az utcákra, míg a francia fővárosban, Párizsban a rendőrök szerint 30 ezren fejezték ki tiltakozásukat a Gázai övezet területén folyó izraeli támadásokkal kapcsolatban.

Görögország nagyvárosaiban is tüntetések folytak. A tömeg a „Nem a mészárlásokra és a blokádra”, valamint a „Szigeteljétek el a terrorista államot” transzparensekkel jelent meg az utcákon. Emberek ezrei tiltakoztak Olaszországban, Ausztriában, az északi államokban, illetve Budapesten is mintegy 1.000 fős tömeg vonult ki a főváros utcáira.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: