2014-12-15 19:41:46• hírek • Kocsis Zoltán

Ezer gyerek mosolyáért!

Miközben legtöbben lázasan készülünk a karácsonyra, vannak gyerekek, akiknek a Jézuska legfeljebb csak a képzeletében létezik, a karácsonyfa alá azonban semmit nem tesz. Hogy számukra is jusson ajándék, számukra is jusson mosoly az RMDSZ Nőszervezete közel ezer doboznyi ajándékot gyűjtött össze azoktól, akik szeretetüket nem sajnálják ismeretlenektől sem.

A Szatmár Megyei RMDSZ Nőszervezete tavaly indította útjára a Cipődoboznyi szeretet elnevezésű karitatív akcióját, amelynek keretén belül ajándékot igyekezett gyűjteni azon magyar gyerekek számára, akik Szatmár megyén belül ugyan, ám szórványban élnek és szórványban tanulják őseik nyelvét.

Az idei második kiírás heteiben az első sikerét is felülmúlva már közel ezer doboz ajándékot sikerült összegyűjteni. Ennek közel felét, körülbelül 420 doboznyit a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjai gyűjtöttek össze, ám az olyan kis közösségek, mint a Ioan Creanga Általános Iskola magyar gyerekei is közel száz dobozt ajánlottak fel. Jöttek ajándékok a 10-es számú, a Mircea Eliade, a Vasiel Lucaciu, a Balcescu-Petőfi általános iskoláktól, a 9-es számú és a Gulliver óvodákból, ám volt olyan magánszemély, aki önmagában 17 dobozt ajánlott fel, míg a települések közül Erdőd viszi a prímet (természetesen Szatmárnémeti után). Meg kell említenünk továbbá a különböző karitatív szervezeteket, amelyek szintén jelentősen hozzájárultak nem csak az ajándékok gyűjtésében, de azok kiosztásában is segítő kezet nyújtanak.

Noha az eredeti program szerint december 10-ig várták a felajánlásokat, az előző év tapasztalataiból kiindulva Őri-Pákay Franciska elmondta: csütörtökig még bárki beviheti a dobozokat az RMDSZ székházába.

„Minden egyes alkalommal, amikor benézünk ebbe a helyiségbe, felemelő érzéssel, boldogsággal telik meg a lelkünk. Elég ha csak arra gondolunk, hogy az ezer doboz helyett ezer gyermek mosolya van ebben a szobában", fogalmazta meg az akció által kiváltott érzéseit Poszet Kinga, a Nőszervezet elnöke. „Ezért is köszönöm azoknak, akik az ajándékokat felajánlották, akik a dobozokat csomagolták. A legfontosabb ugyanis, hogy szeretettel és szeretetet csomagoltak", folytatta.

„Büszke vagyok a diákjaimra, ám minden pedagógus és minden szülő büszke lehet azokra a gyerekeikre, akik részt vettek az ajándékgyűjtésben", jelentette ki Pataki Enikő, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium igazgatója. „Az elmúlt napokban tapasztalhattuk, mekkora örömmel csomagoltak a gyerekek, elsősorban a kicsik. Ők megtanultak adni, nekünk pedig meg kell teremtenünk a lehetőségét, hogy adhassanak", tette hozzá. Elmondta, sokan az intézményben működő mentor-program keretein belül csomagoltak, azaz a nagyok segítettek a kicsiknek.

A szép számú felajánlásnak hála idén sem csak azok kapnak ajándékot, akik szabadidejükben, opcionálisan tanulják a magyar nyelvet, őseik nyelvét, hanem azok is, akikhez egyébként nem jutna el a Jézuska.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: