2013-05-08 11:29:19• hírek • Szatmár.ro

Ezentúl mopeden érkezik a segítség!

A takarékosság és a hosszú távú költségcsökkentés jegyében a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet úgy döntött, hogy a mobil szolgáltatásait, pontosabban a házi beteggondozó szolgáltatásának biztosítását mopedekkel oldja meg, mivel ezek alacsony fogyasztásúak de mégis gyorsan képesek eljuttatni a betegekhez a nővéreket és az ápolókat.

A kismotorok beszerzéséhez külföldi partnerei segítségét kérte és kapta is a Szervezet egy magánszemély, az osztrák Vöröskereszt valamint a Linzi ás a Mölding-i Vöröskereszt által. Így jelen pillanatban 7 moped áll a házi beteggondozókban dolgozó munkatársak rendelkezésére egyházmegye szerte.

Mivel a munkatársak főként nők és újdonság számukra egy moped használata, a Szervezet Gyenes Manit kérte meg, hogy segítsen megbarátkozni a hölgyeknek a gépekkel és gyorstalpaló oktatást tartott nekik motorozásból. Elvállalta, hogy szívesen foglalkozik több alkalommal is a gyakorolni vágyó munkatársakkal. A Caritas ezúton is köszöni a nyitottságát és segítő készségét!

2014-ben további 5 mopeddel bővül majd a motorpark, ugyancsak a Möldingi Vöröskereszt által, aki közvetlenül a gyártótól szerezte be a járműveket - áll a Caritas közleményében.

Gyenes Mani segített az ismerkedésben a motorral a Caritas munkatársainak

Mopeddel robog a segítség a Caritastól

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: