2013-07-12 18:45:34• hírek • Póti Orsolya

Ezentúl minden hónapban egyszer lesz könyvvásár

Július 12-én második alkalommal rendezett jótékony célú könyvvásárt a szatmárnémeti Stea Egyesület, amely az utcán élő gyerekeket és fiatalokat hivatott támogatni. Az egyesület önkéntesei összesen száz könyvet állítottak ki a Corneliu Coposu sétányon felállított standjukon.

Első alkalommal júniusban szervezett könyvvásárt a Stea Egyesület. Az akció sikeresnek bizonyult, ugyanis akkor 200 lej gyűlt az utcán élő gyerekek és fiatalok javára. Ezt az összeget a Stea elsősorban tusfürdőkre és élelmiszerre fordította - tudtuk meg Diana Bretantól, az egyesület programfelelősétől.

A szervezet önkéntesei a Franciaországból érkező fiatalokkal együtt július 12-én, péntek délután 13 óra és 17 óra között egy újabb vásárt szerveztek, amelynek keretében száz különféle, többek között román nyelvű szépirodalmi mű várta a járókelőket.

Bretantól megtudtuk, főként az idősebb generáció tagjai állnak meg a stand előtt, válogatnak a könyvek között, és jelképes összegért meg is vásárolják azokat.

„A tervek szerint ezentúl minden hónapban rendezünk egy könyvvásárt, melynek keretében az egyesületünk székhelyén felgyűlt könyvek közül válogathatnak az érdeklődők. Ezúton is megkérjük a lakosokat arra, amennyiben vannak fölösleges könyveik, hozzák el a Stea Egyesülethez, így ezáltal is támogathatják a rászorulókat" - mondta el Bretan a Szatmár.ro-nak.

Mint megtudtuk, az érdeklődők a vásáron eddig atlaszokat, szótárakat, szépirodalmi alkotásokat, szakkönyveket, tankönyveket és gyerekeknek szóló illusztrációs könyveket szerezhettek be jelképes pénzadományért.

Ha Ön is szívesen támogatná könyvekkel az egyesület munkáját, akkor hívja a 0361-884-330-as telefonszámot, vagy keresse fel a szervezet székhelyét az Octavian Goga utca 14 szám alatt.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: