2017-09-09 10:44:18• hírek • Agerpres.ro

Ezen területek kaphatnak több pénzt a költségvetés-kiegészítés után

A mezőgazdasági minisztérium, a belügyi tárca, az Államelnöki Hivatal, a titkosszolgálatok és a parlament két háza is azon intézmények között szerepel, amelyek a tervezettnél több pénzt költhetnek az év hátralevő részében - közölte Ionuţ Mişa pénzügyminiszter az idei első költségvetés-kiigazítás tervezetének ismertetésekor. 

A tárcavezető hangsúlyozta, a pozitív költségvetés-kiigazítást az teszi lehetővé, hogy gazdaság a vártnál jobban teljesít, a korábban becsült 5,2% helyett 5,6%-os GDP-bővülésre számítanak.

Ionuţ Mişa szerint a mezőgazdasági minisztérium büdzséjét 1,775 milliárd lejjel, a belügyminisztériumét 1,160 milliárd lejjel, az egészségügyi minisztérium költségvetését 207 millió lejjel, a munkaügyi minisztériumét 95,9 millió lejjel egészítik ki.

A pénzügyminisztérium idei büdzséjét 426 millió lejjel, az igazságügyi minisztériumét 357 millió lejjel, az üzleti környezetért felelő minisztériumét pedig 247 millió lejjel pótolnák ki.

Emellett többletforrásokat juttatnak a titkosszolgálatoknak, az Államelnöki Hivatalnak és a parlament két házának is - mutatott rá Mişa.

A pénzügyminiszter hozzátette, a regionális fejlesztési minisztérium, a szállításügyi minisztérium és a távközlési minisztérium az eredetileg megszabottnál kevesebb pénzből gazdálkodhat idén. Ezeknek a tárcáknak a büdzséjéből azért vontak el, mert mivel idén későn fogadták el a költségvetési törvényt, késtek a projektek közbeszerzési eljárásai is, így az első nyolc hónapban a tervezettnél kevesebb pénzt sikerült felhasználniuk - magyarázta a tárcavezető. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: