2012-11-03 17:52:46• hírek • Póti Orsolya

Ezen a szombaton is ügyeskedtek a házitündérek

Két hete annak, hogy a szatmárnémeti Aranykapu Kulturális Egyesület szervezésében újra indult a Házitündér Tanoda, ahol a nyolc éven felüli leánykák különféle hasznos házi praktikákat sajátíthatnak el.

A Házitündér Tanoda keretében zajló foglalkozásokat még februárban indította el az Aranykapu azért, hogy a következő generáció leendő családanyái lassan-lassan feledésbe merülő, de még mindig nélkülözhetetlen tudást sajátíthassanak el.

November 3-án, szombaton a Toldi utcai Fonó-Házba azokat a leánykákat várták, akik egy több hónapos képzés keretében hasznos háztartástani ismereteket, különféle praktikákat szeretnének elsajátítani.

A délutáni foglalkozáson nyolc kislány vett részt, akik ez alkalommal a főzés és a varrás alapjait sajátíthatták el Donca Andrea segítségével. A kislányok először is a krumplilevesbe valókat tisztították és vágták fel, majd amíg a leves főtt, köténykéket varrtak.

A köténypántok felszegése után a leánykák a rántáskészítés rejtelmeibe nyerhettek betekintést, ezt követően pedig tovább foglalatoskodtak a varrógépek mellett. A foglalkozáson résztvevő gyerekek szemmel láthatóan élvezték a közös főzést és a kötényvarrást. Elmondásuk szerint jól érzik magukat a Házitündér Tanodában és minden alkalommal tanulnak valami hasznosat.

A Tanodában kéthetente, szombat délutánonként, 16.00 és 19.00 óra között találkoznak a "leendő háziasszonyok".

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: