2020-04-04 20:03:26• hírek • Szatmár.ro / korona.rmdsz.ro

Ezeket a döntéseket tartalmazza a 7-es számú katonai rendelet

Marcel Vela belügyminiszter bejelentette, újabb döntéseket tartalmazó katonai rendelet született, amely egyebek mellett kimondja, hogy Suceava után újabb település kerül teljes vesztegzár alá.  Íme a 7-es számú katona rendelet legfontosabb döntései:

 

  • Karantén alá kerül a járvány egyik romániai gócponjának számító Ialomița megyei Țăndărei városa. Kivételt képez a teherforgalom.
  • 14 napra felfüggesztetik a repülőjáratokat Románia és a következő országok között: Ausztria, Belgium, Svájc, USA, Nagy-Britannia és Észak-Írország, Hollandia, Törökország és Irán. A rendelkezés április 5-től, 23 órától lép érvénybe. Április 8-tól újabb 14 napra függesztik fel a Románia és Franciaország, valamint Románia és Németország közötti légi járatokat. Kivételt képeznek a humanitárius vagy teherszállítmányok, állami gépek.
  • Megengedik a charter-járatokat a romániai idénymunkások számára más országok felé. Ez a rendelkezés nem vonatkozik az egészségügy és a szociális munka területén dolgozókra.
  • A szükségállapot idejére felfüggesztik a közúti nemzetközi személyszállítást Románia és a következő országok között: Olaszország, Spanyolország, Franciaország, Németország, Ausztria, Belgium, Svájc, Nagy-Britannia és Észak-Írország, Hollandia és Törökország.
  • A tünetmentes, 2,4 tonnánál nagyobb teherszállító járművek vezetői az országba való belépéskor egy egyéni felelősségvállalási nyilatkozatot töltenek ki, amelyben feltüntetik a tartózkodási helyszínt, ahol két fuvar között elérhetőek lesznek. Nem kell tehát házi elkülönítésbe vagy karanténba vonulniuk.
  • Ezentúl nem kell járványügyi nyilatkozatot kitölteniük a Románián áthaladó, 2,4 tonnánál nagyobb teherszállító járművek vezetőinek, akkor, ha szigorúan a tranzitútvonalat követik, és 48 órán belül elhagyják az országot. Ha ezt az előírást nem tartják be, saját költségen 14 napra karanténba kerülnek.
  • Az egészségügyi dolgozók és családjaik védelme érdekében, és amennyiben igény van rá, a minisztériumoknak és az önkormányzatoknak kötelezően biztosítaniuk kell szálláshelyeket a közegészségügyi alkalmazottaknak, ahol a műszakok között pihenhetnek. 
  • Az erdészeti bűncselekmények visszaszorítása érdekében a hadsereget is bevonják az ellenőrzésekbe.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: