2019-01-10 11:20:09• hírek • Bede Emőke

Ezek voltak a legnépszerűbb fiú- és lánynevek 2018-ban Szatmárnémetiben

Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com
Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com

A baba érkezése előtt a névválasztás az egyik legfontosabb megoldandó kérdés egy családban. Vannak olyanok, kik hagyományok alapján döntenek, mások kifejezetten a trendi nevek között keresgélnek, és természetesen vannak olyanok is, akik szeretnének valamilyen különleges, egyedi névvel előrukkolni.

Mint arról Alexandra Podina, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal sajtószóvivője beszámolt, ha névadásról van szó, a szatmári és a Szatmárnémeti fennhatósága alá tartozó falvakból származó szülők mind a mai napig előszeretettel választanak a klasszikus magyar és román – sokszor bibliai eredetű – keresztnevekből, de vannak olyan nevek is a toplistában, melyek most élik virágkorukat.
 

A magyar szülők a leggyakrabban a Bianka nevet választották, majd ezt követi a Viktória, az Eszter, a Szófia (vagy Szofia névváltozata), a Hanna, a Tímea, az Anna, a Jázmin, a Rebeka, a Zsófia, a sort pedig a Nóra zárja. Érdekes módon a magyar és a román lánynevek listája között sok az átfedés, több név román nyelvű változata is előkelő helyen szerepel a leggyakoribb nevek között. A román kislányok legtöbbje a Maria nevet kapta, majd második helyen következik a Sofia, harmadikon pedig az Elena. A lista további elemei gyakorisági sorrendben: Sara, Teodora, Giulia, Bianca, Ana, Victoria, Anastasia és Ioana.
 

Ami a kisfiúkat illeti, a leggyakrabban választott magyar keresztnév a Kevin volt, melyet a József, a Tamás, a Márk, a Patrick, a Levente, az Ádám, a Krisztián, a Bence, a Milán és végezetül a Máté követ. A legtöbbször választott román utónevek sora pedig ekképp alakul: Andrei, Mihai, David, Cristian, Alexandru, Emanuel, Gabriel, Ianis, Denis, Noah és Vasile.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: