2016-03-10 12:36:30• hírek • Kocsis Zoltán

Ezek után mit mondjak a fiúknak?

A Chelsea - Paris St. Germain Bajnokok Ligája negyeddőntővel szinte egy időben az Olimpia is pályára lépett szerda este Mioveni-ben. A BL-közvetítés jogát több év után elveszítő tévétársaságnak persze valamivel meg kell töltenie a műsoridőt, így a találkozót élőben láthatta (szinte) az egész ország. Aki kíváncsi volt rá... És élőben láthatta az egész ország, Dorin Petru Voina miként nyerte meg a meccset a hazaiaknak. A gond csak az, hogy az illető úriember nem egy kiváló futballista, hanem egy kevéssé kiváló játékvezető!

„Hazug győzelem. A szatmáriakat a bírók győzték le, miután nem adtak meg nekik egy büntetőt és egy teljesen szabályos gólt" - ez nem valamely szatmári lap, hanem a Liga2.ro országos sportoldal megállapítása, amelyet fontosnak érzett már a címben kiemelni.

A statisztikákban persze csak az fog szerepelni, hogy a Mioveni Bogdan Stoica és Marius Galan góljaival 2-1-re nyert a Dumitru Muntean révén válaszoló Olimpia ellen. Az, hogy a 15. percben Adrian Markus ellen a büntetőterületen belül szabálytalankodtak, a jogos büntető helyett a bíró pedig továbbot intett, sehol nem szerepel majd. Mint ahogy az sem, hogy Markus (aki a szünet utáni percekben a felső kapufát is eltalálta) 80. percben szerzett gólja teljesen szabályos volt, szó sem volt lesről. Más kérdés, hogy a hazaiak találata a 96. percben esett - miután egy perccel korábban a meccsen amúgy sokat foglalkoztatott Claudiu Baican kapus kapufára tolta a hazaiak lövését.

„Mindenki látta, mi történt az este! Ezek után én mit mondjak a fiúknak?", tette fel a költői kérdést a kiábrándult és dühös Dan Babut klubelnök. „Még 15 pontot szerezhetünk meg, a Karánsebes visszalépésével ebből három megvan. Nem mondunk le a felsőházról szóló álmainkról, ám az tény, jelenleg az alsóház tűnik a realitásnak, ahol az első hely lehet a célunk", tette hozzá.

Még a tavaszi idény elején is a felsőházi rájátszásról álmodozó Olimpiánál nagy a baj! Holott Cosmin Iuhas csapatkapitány a tavaszi idény előtt azt nyilatkozta, rég volt ilyen nyugalom a klub körül. Túl azon, hogy idén mindhárom meccsét elveszítette a csapat (0-1 Medgyesen a Gaz Metan ellen, 2-3 odahaza a Kolozsvári U ellen), a gárda nyeretlenségi sorozata immár hat meccse tart, ebből az utóbbi ötöt ráadásul elveszítette! Az utolsó, Nagyváradon aratott november 21-i győzelem óta az Olimpia csak a Tatrang ellen tudott pontot szerezni (1-1), de Aradon és a Targoviste ellen is 4-1-re kikapott. Az utolsó hat meccsen tehát 15 gólt kapott és mindössze hatot rúgott...

A sárga-kékek előbb a Pankotát, majd a Ramnicu Valceát fogadják, utaznak Brassóba és fogadják a Nagybányát - a visszalépett Karánsebes elleni pontokkal együtt ezen a négy meccsen kellene ledolgoznia 10 pontos hátrányát az Olimpiának a Mioveni-nel szemben, hogy a felsőházban folytathassa a rájátszást.

Ez a hajó alighanem elúszott...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: