2020-03-30 12:51:33• hírek • Szatmár.ro

Ezek az új büntetések a katonai rendeletek megszegéséért

A Szatmár.ro korábbi fotója
A Szatmár.ro korábbi fotója

Amint azt korábban mi is megírtuk,  jelentős mértékben megnövelik a katonai rendeletekben előírtak figyelmen kívül hagyásáért kiróható büntetéseket.

 

Mindeddig már több tízezer bírságot róttak ki országszerte, a kijárási korlátozások figyelmen kívül hagyása miatt. A kormány ezért a büntetések drasztikus emelése mellett döntött. A szükségállapot idején magánszemélyeknek kiróható büntetés az eddigi 100-tól 5000 lejig terjedő büntetés helyett a jövőben 2000-től 20.000 lejig terjedhet, így nagyon mélyen a zsebébe kell nyúljon az, aki nem tartja be a katonai rendeletben előírtakat. 

 

A jogi személyek esetében is növelik a bírság mértékét, 1000 lejről 10.000 lejre nő a büntetés alsó határa, a felső határ pedig 70.000 lej.  Arra pedig, hogy elnézőek lesznek a hatóság emberei, nem érdemes számítani.  A belügyminisztérium emberei, kiegészülve a helyi rendőrség munkatársaival, valamint katonákkal, folyamatosan ellenőrzik a rendelet betartását, különös tekintettel a lakhelyi elkülönítésben lévők és karanténban lévők esetében.  

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: