2019-04-05 07:54:11• hírek • Bede Emőke

Ezek a legfontosabb szatmári beruházások a lakosság szerint

Januárban indította útjára a Világbank, a Metropolisz Övezetek Országos Szövetsége és az UrbanizeHub azt a kezdeményezért, melyben szeretnék felmérni a lakosság véleményét az egyes megyeközpontokban megvalósításra váró beruházásokról.

A Világbank adatai szerint Románia lakosságának 22 százaléka az ország nyolc legnagyobb városának területére koncentrálódik, s ezek az övezetek a román GDP-nek közel 53 százalékát adják. Mint az UrbanizeHub weboldalán olvasható, ezen adatok alapján kijelenthető, hogy ezeknek a régióknak megfelelő ütemben kell fejlődniük, az itt tapasztalható társadalmi és gazdasági problémákra pedig minél előbb megoldást kell találni.


Épp ezért létrehoztak egy internetes felületet, mely által az egyes városok lakói kifejthették véleményüket és voksolhattak az általuk legfontosabbnak ítélt beruházásokra. Nos, a szavazás nemrégiben lezárult, a szavazatokat összesítették, s így összeállt a kép, a lakosság mely projekteket helyezte a prioritási lista élére.


Szatmárnémeti lakosságának véleménye alapján a legfontosabb beruházások top 3-jáb az elkerülő út megépítése, a régi központban található épületek homlokzatának felújítása, illetve az emeletes parkolók létrehozása került be. Negyedikként került be a prioritási listára a szatmári vasútállomás felújítása és korszerűsítésa, majd ezt a Szatmárnémeti‒Zilah, Szatmárnémeti‒Nagyvárad, a Szatmárnémeti‒Dornavátra transzregionális utak megépítése követi. A lista nyolcadik helyére egy többfunkciós rendezvénycsarnok megépítése került, kilencedik helyen végzett az olimpiai uszoda megvalósítása, illetve a prioritási listán utolsóként végzett a Szatmár Megyei Könyvtár új székhelyének megépítése. Hogy mennyi ezen projektek összértéke? Nos, a kezdeményezés lebonyolítói 377 millió euróra becsülték ezt az összeget.


A listát böngészve több olyan projekttel is találkozhatunk, melyek már előrehaladott stádiumban vannak (pl. az elkerülő út építése), illetve vannak olyanok is, melyeket a 2019-es költségvetésbe már belefoglalt a városvezetés. Példának okáért még idén elindítják a két emeletes parkolókra vonatkozó technikai dokumentációk összeállítását. Hogy mire futja még az idei büdzséből, az ide kattintva olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: