2011-06-07 10:14:14• hírek • Kocsis Zoltán

Ez tényleg kötelező

A selejtezősorozat legkönnyebb idegenbeli fellépésére készül Magyarország, ám a San Marino elleni mérkőzés mégsem csak egy kellemes kirándulás lesz a világ legrégebbi köztársaságában.

A magyar válogatott jelenleg három győzelemmel és három vereséggel áll az E csoport harmadik helyén, San Marino legyőzésével pedig egyrészt tartani tudná a lépést Svédországgal (három pont hátrányban), ám hat pontra megnövelhetné előnyét Finnországgal szemben. A két együttes ősszel már összecsapott egymással, akkor hazai pályán a magyar válogatott meg sem állt nyolc gólig. Némi gondot jelenthet ugyanakkor, hogy az akkor mesterhármast rúgó Szalai, a duplázó Rudolf valamint az utolsó gólt jegyző Gera sérülés miatt nem lehet ott a serravallei Olimpico-stadionban. Helyüket a támadószekcióban Szabics és Németh veszi át, előbbi jól melegített, hisz pénteken ő szerezte a Luxemburg elleni felkészülési mérkőzés egyetlen gólját.

Ami a hazaiakat illeti, San Marino Európa leggyengébb és a világ egyik leggyengébb válogatottja, a FIFA-világranglistáján a 202. helyét foglalja el, azaz gyakorlatilag utolsó Andorra, Anguilla, Montserrat, Amerikai Szamoa és Pápua-Új Guinea társaságában. A keretben két profi futballista található: Andy Selva, aki 48 meccsen elért 8 góljával a válogatott gólrekordere, az olasz harmadik osztályban szereplő Hellas Veronában játszik, míg Aldo Simoncini az élvonalbeli Cesena kapusa. A 24 éves hálóőr tavasszal szerződött a Serie A-ban szereplő gárdához - igaz, eddig egyetlen meccsen sem lépett pályára.

San Marino a jelenlegi selejtezősorozatban mind a hat meccsét elvesztette, gólkülönbsége pedig 0-30 - a második legtöbb gólt Feröer-szigetek kapta, szám szerint 18-at. Magyarországgal eddig háromszor találkozott, egy 3-0-ás vereséget előbb egy 5-0-ás, majd a már említett 8-0-ás zakó követte.


Koman, Hajnal és Laczkó koncentrációja San Marino ellen sem hagyhat alább
Koman, Hajnal és Laczkó koncentrációja San Marino ellen sem hagyhat alább fotó: mlsz.hu


Pályára lép kedden, pontosabban szerdán a román válogatott is: kelet-európai idő szerint hajnali 3.50 perckor Brazília vendégeként futnak ki a fűre Emil Sandoi tanítványai. Az utánpótlás-csapat mestere vette át ugyanis a szombaton lemondott Razvan Lucescu szerepét a dél-amerikai túra idejére.

Ronaldo Nazario da Lima búcsúmeccsén mindkét válogatottban lesz egy-két komoly hiányzó. A Copa Americára készülő hazaiaknál Julio Cesar, Thiago Silva, Dani Alves és Ramires is egy kis pihenőt kapott, akárcsak a túloldalon Mutu, Rat, Sapunaru és Tamas - igaz, utóbbi saját elhatározásból nem utazott el Dél-Amerikába...

Ezzel együtt a brazil válogatott jó néhány sztárt felvonultat majd a São Paulóban rendezendő meccsen, ahol várhatóan a Victor - Maicon, Lucio, David Luiz, Adriano - Leiva, Jadson, Anderson - Robinho, Ronaldo, Nilmar alakzatban kezd. Ezzel szemben Románia a Tatarusanu - Latovjevic, Gardos, Papp, Rapa - Sanmartean, Muresan, Bourceanu, Torje - Surdu, Marica kezdőtizenegyet vonultathatja fel. Az est ünnepeltje, a visszavonuló Ronaldo a hírek szerint fél órát tölt majd a pályán.

Európa-bajnoki selejtező:
E csoport:

San Marino - Magyarország 21.30 Sport1.hu

Barátságos mérkőzése:
Brazília - Románia 3.50 ProTv

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: