2018-09-22 07:51:06• hírek • Bede Emőke

Ez okozhatta a pénteki erdőtüzet

Elkészült a tűzoltósági jelentés a péntek délután történt vegetációtűzzel kapcsolatban, a dokumentumból pedig az is kiderült, mi okozhatta az Alsó- és Felsőberekszó között pusztító lángokat.

A Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőséghez 13 óra 45 perc környékén futott be a sürgősségi bejelentés, mely szerint mintegy 5 hektárnyi területen ég a száraz növényzet, illetve a lángok a közeli erdőre is átterjedtek. Az ISU munkatársai egy tűzoltósági kamionnal és két habbal és vízzel oltó autóval vonultak a helyszínre. Ugyanakkor kérték a berekszói és a borválaszúti önkéntes bajtársak, valamint az erdészeti hivatal munkásainak segítségét is.
 

A beavatkozást nehezítette, hogy a helyszín nehezen megközelíthető volt a speciális járművek számára. A csapatoknak a közel három órás akció során nem csak a lángokat kellett megfékezniük, hanem a tűz terjedését is meg kellett gátolniuk. Az utolsó tűzfészkek eloltása után a tűzszakértők megvizsgálták a helyszínt, s végül arra következtetésre jutottak, hogy a lángok nyílt láng felelőtlen használata miatt csaphattak fel. Ennek pontosabb részleteiről nem nyilatkoztak, annyi azonban bizonyos, hogy az 5 hektárnyi száraz növényzet mellett 3 hektáron az erdőben is jelentős károk keletkeztek.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: