2012-07-26 08:26:14• hírek • MTI, Szatmár.ro

Óriási diplomáciai baki az olimpián

Hivatalosan még meg sem kezdődtek a XXX. olimpiai játékok Londonban, máris hatalmas diplomáciai bakot lőttek a szervezők. Akkorát, amelynél nagyobban jelen pillanatban talán nem is lehetne!

A szerdai nap folyamán a női labdarúgócsapatok meccseivel gyakorlatilag megkezdődött az olimpia, a nyitány egyik mérkőzésen Kolumbia Észak-Koreával csapott össze. Csakhogy a Glasgow-i Hampden Parkban a szervezők összekeverték a két Koreát, az észak-koreai játékosokat pedig a dél-koreai zászló mellett mutatták be a kivetítőn. Lett is belőle hatalmas botrány, az északi delegáció nem volt hajlandó elkezdeni a meccset, a csapat levonult a pályáról, a találkozó pedig egy órás késéssel kezdődhetett csak el - a szervezők sorozatos bocsánatkérései után.

A Koreai NDK végül sok szabálytalansággal és ápolással tarkított mérkőzésen nyert Kolumbia ellen a szerdai nyitó fordulóban a londoni olimpia női labdarúgótornáján. Az ázsiaiak a G csoportban 1-0-ra győzték le a dél-amerikaiakat.

Hasonló baki Kuvaitban történt nemrégiben egy nemzetközi lövészbajnokságon. Mivel kazah győzelem is született, és mivel arra nem készültek fel kellően a vendéglátók, a világhálóról töltötték le a kazah himnuszt, csakhogy nem az igazit sikerült, hanem a Sacha Baron Cohen brit humorista Borat című brit filmvígjátékából származó himnuszparódiát.

Ennek szövege erősen eltér az eredetitől, nem aranyló napú eget meg aranykalászos sztyeppét dicsőít, hanem tudatja, hogy Kazahsztán a világ legnagyszerűbbike, vezetője nagyszerű bika, az összes többi országé csak kislányka, továbbá, hogy a kazah kálium a legjobb a világon, a kazah örömlányok pedig a legtisztábbak a térségben, természetesen - így a szöveg - a türkméneket kivéve.

Kevésbé jelentős, ha meglehetősen kínos esemény történt a román olimpiai csapat háza táján. A londoni szervezők igyekeztek minden csapat segítségére rendelni olyan önkénteseket, akik beszélik az adott nyelvet és ismerik Londont. Igen ám, csakhogy négy Londonban élő román, név szerint Larisa Mihoreanu, Cătălin Popi, George Rădoi és Igor Cojuşnean két nappal az olimpia kezdete előtt egyszerűen lelépett. Magukkal vitték persze azt a mobiltelefont, telefonkártyát és felszerelést, amit minden egyes önkéntes megkapott.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: