2013-05-02 13:13:07• hírek • Prohardver.hu

Ez lesz az új Xbox nagy dobása

Az IllumiRoom rendkívül jó ötletnek tűnik, és a megvalósítás is kellően gondos.

A Microsoft májusban mutatja be az új generációs Xboxot, de már most előkerült egy friss videó az IllumiRoom nevű rendszerről, mely a termék nagy dobása lehet. A vállalat az év elején körvonalazta, hogy mire is lehet számítani, de a mostani bemutató jóval több információt közöl.

A rendszer lelke egy projektor és a Kinect szenzor lesz. Utóbbi méri fel a szoba kiterjedését és kialakítását, majd ezen adatok alapján lesz kialakítva a projektoron megjelenített tartalom. Hogy utóbbi mi lehet, az nagymértékben függ majd a fejlesztőktől, de az alábbi videó azért ízelítőt ad a lehetőségekről.

Az egész IllumiRoom rendszer alkalmazható a tévén megjelenő tartalom teljes kiterjesztéseként, így a felhasználó jóval nagyobb területet lát majd a játékból, de csak egyes effektek is kihelyezhetők a szobára. Kétségtelen azonban, hogy a legérdekesebb felhasználási forma a kamera által látott területek leképzése, majd visszavetítése. Ennek segítségével a visszavetített képpel a szobára igen érdekes speciális effektek kerülhetnek, így akár lövés hatására az egész hullámzó hatást is kelthet. Egy dolog viszont biztos: ebben a rendszerben rendkívüli lehetőségek vannak, így kíváncsian várjuk, hogy a játékfejlesztők milyen extrákat tudnak hozzátenni.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az IllumiRoom rendszer miképp lesz kiépíthető. Valószínűleg az alap Xbox csomagoknak ez nem lesz része, így egy különálló projektor várható rá, ami persze a drágább csomagokban megtalálható lesz.

Még több hardver-cikk a Prohardver.hu oldalon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: