2011-08-17 17:13:23• hírek • Szatmár.ro

Extrémsport-nap dobja fel az idei Partiumi Magyar Napokat

Hagyomány és megújulás mottóval rendezzik meg idén a jubileumi, tizedik Partiumi Magyar Napok rendezvényt. A több mint 70 különböző program nagyrészét már az előző években is láthatta a közönség, ezek mind-mind osztatlan sikert arattak a látogatók körében.

Ehhez képest az augusztus 27-re, szombatra tervezett első szatmári extrémsport-nap igazi újdonsággal szolgál nemcsak a PMN, hanem Szatmárnémeti életében is. Az extrémsport-parádé keretében a szatmári fiatalság körében népszerű bmx, a görkorizás és gördeszkázás először találja meg méltó helyét egy erre a célra felépített speciális pályán az Új Központban, ezzel párhuzamosan az akadálypályán egy látványos triál verseny kerül megszervezésre.

A versenyekre Szatmárról, a környékbeli városokból (Nagybánya, Kolozsvár, Nagyvárad) és a határon túlról is érkeznek résztvevők, a médiafigyelem és a közönségvonzó látvány pedig garantált.

A versenyekre a nevezés ingyenes, de regisztrációhoz kötött: a bmx / skate kategóriában a jagoszilard@yahoo.com címre, míg a bike trial kategóriában a mihailescu.adam@gmail.com címre várjuk jelentkezésed! Mindegyik kategóriában értékes díjak várnak a legtehetségesebb versenyzőkre!

Időterv: szombat reggeltől délig pályaépítés, 12 órától ünnepélyes start, majd szabadedzések, 14 és 16 óra között a versenyzők látványos bemutatói (mindkét pályán). A versenyzők számától függően 16 óra körül kezdődnek a döntők, az extrémsportnapot kétórás szabadstílusú „örömbicajozás" zárja. Az esetleges versenyzői sérüléseket a SMURD helyszíni egysége látja el.

Külön ki szeretnénk emelni, hogy a speciális pályaelemeket három szatmári vállalkozás, a GerBog autó- és gumiszerviz, a GrupWest Opel/Chevrolet márkaképviselet és az SVD Bau építőanyag-kereskedés közösen építették meg, ezt „ajándékozva" a szatmári jövő generációjának.

A Partiumi Magyar Napok Támogatói

Arany fokozatú Támogatók: Tarr Beton, Autonet

Ezüst fokozatú Támogatók: Korall Klinika, Rosendahl, Dominium, Confort Design, Grup West, Opel, Chevrolet, Ger-Bog, Communitas Alapítvány, Bizmann, Second Text, No Pardon Étterem, Poszet, SVD Bau

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: