2011-08-26 13:15:08• hírek • Szatmár.ro

Extrémsport nap a PMN-en

A biciklizést sokan a munkábajárással, mások a kirándulással,  megint mások a korcsmák előtt söröző bácsikákkal asszociálják. Pedig a bicajozás igenis menő, legalábbis ezt állítják azok a srácok, akiket naponta láthatunk a város különböző pontjain, ahogyan korlátokat, épületdarabokat és egyéb, utcán található akadályokat felhasználva akrobatikus mutatványokat mutatnak be. Bár más nyugati városokban ehhez speciális pálya áll rendelkezésre, sajnos városunkban nem volt lehetőségük a fiataloknak, hogy épített pályán gyakoroljanak és versenyezzenek.

Eddig. Ugyanis a jubileumi, tizedik Partiumi Magyar Napok szombatján a város új központjában felépítünk nekik két speciális pályát: az egyiket a bmx-es, görkoris, gördeszkás fiataloknak, amelynek fő eleme a rendkívűl látványos "halfpipe" és még néhány vasszerkezet is segíti az akrobatikus trükkök bemutatását. A másik pálya pedig még szokatlanabb elemekből épül fel: néhány gerenda, pár olajoshordó, több betonelem, és néhány óriási gumiabroncs alkotja majd azt a speciális pályát, amelyet a versenyzők megadott idő alatt  kell teljesítsenek, több méteres magasságokban ugrándozva.

Újdonság: habár a verseny először lesz megrendezve Szatmárnémetiben, mégis a romániai élvonalból is köszönthetünk versenyzőket: a nagyváradi Kiss Roland, háromszoros Junior országos bajnok, a rendkívűl látványosan bringázó Tutor Csaba és a besztercei Baiesiu Alexe Ioan mind-mind megerősítették jelenlétüket a szombati versenyre!
BMX kategóriában is több mint 20 nevezőre számítanak a szervezők, Alin Moldovan a Twenty BikesCo és a Monster Energy versenyzője  több olyan látványos trükköt is bemutat, amit csak az amerikai filmekben láttunk eddig. Emellett még a nagybányai és magyarországi biciklis csapatok is jelezték részvételüket az első szatmári extrémsportnapon.

És mi lesz akkor az Új Központban szombaton? Reggeltől több mint 30 szervező állítja össze a két pályát, aztán amint az utolsó betonelemet is a helyére emeltük, kezdődhet a gyakorlás, 12 órától néhány látványos trükk nyitja meg a versenyt: BMX-eseknél 2 kategóriában, az ügyességi trial versenyben pedig 4 kategóriában lehet versenyezni, az egyik kategóriát amatőr biciklisek is kipróbálhatják! Aztán a versenyzők egymás trükkjeire rálicitálva versenyeznek a Casco Group  Romania által felajánlott értékes díjakért, a biciklizéshez nélkülözhetetlen biztonsági sisakokért. A selejtezők és döntők után este 6 órától örömbicajozás zárja az első szatmári extrémsportnapot!

A speciális pályaelemeket három szatmári vállalkozás: a GerBog autó- és gumiszerviz, a GrupWest Opel / Chevrolet / BMW márkaképviselet és az SVD Bau építőanyag-kereskedés közösen építették meg, az elemek továbbra is a fiatalok rendelkezésére fognak állni a jövőbeni versenyekhez és rendezvényekhez.

A Partiumi Magyar Napok Támogatói

Arany fokozatú Támogatók: Tarr Beton, Autonet

Ezüst fokozatú Támogatók: Korall Klinika, Rosendahl, Dominium, Confort Design, Grup West, Opel, Chevrolet, Ger-Bog, Communitas Alapítvány, Bizmann, Second Tex, No Pardon Étterem, Poszet, SVD Bau

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: