2008-05-16 16:46:53• hírek • Czinzel László

Biztosítva lesz a színészek fizetése júliusban is

deme_kDemeter András államtitkár az új színházi törvényt is ismertette.

Demeter András, a Művelődési és Vallásügyi Minisztérium államtitkára május 16-án Szatmárnémetiben találkozott a Szatmárnémeti Északi Színház vezetőivel illetve az RMDSZ megyei tanácsi illetve parlamenti csoportjának tagjaival.

A találkozón jelen volt Csehi Árpád Szabolcs, megyei tanácsos, a Szatmár Megyei Tanács költségvetési bizottságának elnöke, az RMDSZ Szatmár megyei tanácselnökjelöltje, Erdei D. István parlamenti képviselő, Stier Péter, RMDSZ-es megyei tanácsosjelölt, Czintos József és Andrei Mihalache, az Északi Színház társulatigazgatói, Ciuclean Gheorghe, az Északi Színház gazdasági igazgatója valamint Fátyol Rudolf, a Dinu Lipatti Filharmónia igazgatója.



Demeter András röviden ismertette a szeptembertől élete lépő új színházi törvény azon hozadékait, amelyek révén például a színházak alkalmazottainak fizetése megemelkedik. Ez azonban olyan többletköltséget jelent a színházakat fenntartó önkormányzatoknak, amelynek biztosítására egyelőre nincs elkülönített alap.

Csehi Árpád Szabolcs jelezte, hogy a színházi alkalmazottak bérezésének kérdése már korábban felmerült, annál is inkább, mert az idei megyei költségvetésben július 1-től ez a tétel hiányzik is a költségvetésből, azaz június 30-a után egyelőre nem tudni miből lesz fizetés. Mint elmondta, a helyzet kezelésére az RMDSZ a következő tanácsülésen egy határozattervezet nyújt be, amely révén úgy csoportosítják át a megyei költségvetést, hogy a színházi alkalmazottak bérezése megoldottá váljon.

„Konkrét megoldásokra van szükség. A legutóbbi tanácsülésen már felhívtam a probléma fontosságára a megyei tanács vezetőségének figyelmét, de konkrét lépések még nem történtek az ügyben. Nem várunk tovább rájuk, azonban komoly munkát igényel probléma megoldása. A költségvetési tételek átcsoportosításával minden bizonnyal sikerülni fog.” - jelentette ki Csehi.

szatmar.ro


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: