2017-02-02 21:45:05• hírek • Kocsis Zoltán

Ex-Juve-játékos döntött a korábbi BEK-győztes javára az Oli ellen

Második ciprusi felkészülési mérkőzése után továbbra is lőtt gól nélkül áll az Olimpia labdarúgó-csapata. A hazai harmadik osztályban szereplő Digenisz Ipszonaszt követően csütörtökön már jóval fajsúlyosabb ellenfele volt Bogdan Andone legényeinek: a Bajnokcsapatok Európai Kupáját 1991-ben megnyerő szerb Crvena Zvezda.

A belgrádi sztárcsapatnak negyedóránál többre nem is volt szüksége ahhoz, hogy megszerezze a vezetést. Az Olimpia végezhetett el szögletet, ám a szerb védelem felszabadított, a kontra végén pedig a most télen szerződtetett Richmond Boakye gólt szerzett. A 24 éves ghánai játékos korábban megfordult a Juventusban is, de játszott a Serie A-ban a Genoa, a Sassuolo és az Atalanta színeiben, a holland élvonalban a Rodában, valamint a spanyol első osztályban, az Elchében.

A gólt követően próbált egyenlíteni az Olimpia, Silviu Pana szabadrúgását azonban Filip Manojlovics bravúrral védte. Tony Kanalos is okozott némi pánikot, ám előbb kapu fölé lőtt, majd a védők blokkolták.

A második félidő Raul Krausz remek lövésével kezdődött, majd egy ideig az Olimpia egyértelműen dominálta a cserék miatt akadozó játékot. És ha a „vörös csillag" egy egykori Juventus-játékos góljával szerzett vezetést, az Olimpia sem adta alább: pályára lépett az Inter és a Milan csapataiban is megforduló Cristian Daminuta.

A középpályás adott is egy-két remek passzt, de a végén ismét a szerbek voltak veszélyesek, előbb Bura mentett, majd nem talált kaput a lövés.

Az Olimpia következő meccsét szombaton a Szpartak Moszkva második csapatával vívja.

Olimpia - Crvena Zvezda 0-1
gól:
Boakye (15.)

Az Olimpia kezdőcsapata: Anca - Durus, Muresan, Heil, Iuhasz - Onicas, Pop, Krausz, Pana, Kanalos, Voicu
Pályára léptek: Ursu Bura, Suta, Rus (mindannyian 45.), Ciul, Bucur, Bura, Daminuta, Viland, Ursu, Tudora, Ludusan (mindannyian 60.), Erdei, Faur (valamennyien 70.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: