2013-12-19 19:17:17• hírek • Szatmár.ro

Évvégi koccintás az RMDSZ-nél

Az évbúcsúztató koccintáson az is eldőlt, hogy 2014 februárjában Sárközújlakon lesz az RMDSZ böllérversenye.

Pataki Csaba szenátor, Kereskényi Gábor és Erdei D. István parlamenti képviselők a Szatmár Megyei RMDSZ polgármestereinek, szervezet-elnökeinek valamint vállalkozók és oktatási intézmények vezetői körében búcsúztak az idei évtől csütörtök délben.

A koccintást melegőzően a Székely Kapuk - Zöld Kapuk vetélkedő keretében kisiskolások pásztorjátékot mutattak be, ezzel is megalapozva az ünnepi hangulatot. A diákokat követően Pataki Csaba szenátor, a Szatmár Megyei RMDSZ elnöke tartott rövid évértékelést. Elmondta: nem hozott sok örömet sem az RMDSZ, sem pedig az ország számára a 2013-as esztendő. Annál több volt a vita és a cirkusz - csak abban bízhatunk, hogy a következő évben másképp lesz. Pataki beszélt a bukaresti  a konstruktív ellenzéki munkáról is. A helyi és megyei vezetőkkel sem volt könnyű dolga a szövetségnek, a hatalmon levők sok bulit és ingyenes ételosztást szerveztek, mert a szavazók egy résznek ez is elég - kommentálta a politikai ellenfelek munkáját Pataki. Felhívta a figyelmet arra, hogy 2014-ben EP-választások lesznek, ezeken pedig fontos a részvétel, ha azt akarjuk, hogy az erdélyi magyarságnak képviselete legyen Brüsszelben.

Kereskényi Gábor gratulált az RMDSZ és a Német Demokrata Fórum csapatának, akik közösen végigvitték ezt az évet. A parlamenti munka során elért sikerek kapcsán a  kormányzó szövetség által megálmodott formájú regionalizáció megakadályozását emelte ki és a kormány határmenti földterületek adás-vételére vonatkozó törvényét bírálta. "24 évvel a rendszerváltás után oda jutunk, hogy a kormány korlátozza és feltételekhez köti az ingatlanok adás-vételét. Ez tűrhetetlen" - mondta felháborodottan a parlamenti képviselő. Kereskényi szerint a következő év is nehéz lesz, hiszen  választási év következik.

Az ünnepi rendezvény során került eldöntésre az is, hogy 2014-ben Sárközújlakon fogják megtartani az RMDSZ hagyományos böllérversenyét. Piricsi Artúr polgármester lelkesen jelezte, hogy a kisváros szívesen ad otthont a rendezvénynek.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: