2010-10-25 11:47:54• hírek • Szatmar.ro

A DVSC emberhátrányban verte az FTC-t

A magyar labdarúgó élvonal, az NB1 legutóbbi, 11. fordulójában egyaránt vereséget szenvedett a magyar foci három legeredményesebb csapata, a Ferencváros, az Újpest és az MTK. Nyert viszont a címvédő Debrecen, menetel a listavezető Videoton.

A fehérváriak az utóbbi hat meccsüket megnyerték és nem véletlen, hogy André Alves ezeken egyaránt betalált, összesen nyolc gólt szerezve - a brazil mellesleg 11 góllal vezeti a góllövő listát. A Videoton ezúttal Kecskemétre látogatott, a gárdát pedig az sem zavarta meg, hogy Némedi a 21. percben egy büntetőből megszerezte a vezetést a hazaiaknak. Alves gyorsan aktiválta magát, hat perccel később egyenlített, majd a 46. percben már a vezetést is megszerezte csapatának. Negyed órával később Polonkai már kettőre növelte a Vidi előnyét, majd Nikolics is betalált, Csordás a végén csak szépíteni tudott.

Nem megy az Újpestnek a Pápa ellen! Mióta az egykori Megyeri úti közönségkedvenc, Véber György vezeti a Pápát, a lila-fehérek nem tudtak pontot szerezni a Lombard ellen. Bár az első gólt lila-fehér játékos szerezte, ám Vermes egy szöglet után saját kapujába talált a negyedik percben. Remek ütemben folytatódott a mérkőzés, ám újabb gólig a 69. percig kellett várni, ekkor Marics növelte a hazaiak előnyét. Három perccel később Tisza egy kapáslövéssel szépített, Heffler a 81. minutumban bebiztosította a három pontot a hazaiaknak.

A forduló rangadóján a címvédő Debrecen a rekordbajnok Ferencvárost fogadta egy feszült hangulatú meccsen. Amelynek alaphangulatát megadta, hogy a negyedik percben a hazaiak némileg könnyedén kaptak egy tizenegyest, amelyet Kabát értékesített. Ezt követően fölénybe kerültek a vendégek, ám komoly helyzetekig nem jutottak, Rósa távoli lövése viszont csak centikkel ment kapu mellé. Miközben Bódi lehetőségénél Ranilovic védett nagyot, a biztonsági emberek indokolatlanul agresszív fellépése keltett felháborodást a vendégszurkolók szektorában.


Coulibaly térden Balog mellett, a Debrecen mégis legyőzte a Ferencvárost fotó: dvsc.hu
Coulibaly térden Balog mellett, a Debrecen mégis legyőzte a Ferencvárost fotó: dvsc.hu


A második félidőben egy valamivel aktívabb Debrecen futott ki a gyepre, ám ezt Kabát kiállítása megfékezte: az egykori újpesti csatár Balogot könyökölte le. Ezt követően beszorultak a hazaiak, Rodenbücher pedig kiegyenlített. A Ferencváros vérszemet kapott, a Debrecen is felpörgette az iramot és ők húzták a győztes kártyát: Varga szólója után Cvitkovics lőtt szép gólt a 87. percben.

A tabella élén a 26 pontos Videoton már hat ponttal vezet a Zalaegerszeg és a Kaposvár ellen, őket a Ferencváros (19) és a Debrecen (18) követi, miközben az Újpest (16) a nyolcadik, az MTK (15) pedig a tizedik.
Eredmények:
Paks
- Győr 2-1
gólok: Vayer (75.), Böde (79.), illetve Buguerra (62.)

Zalaegerszeg - Vasas 2-1
gólok: Rajcomar (72.), Miljatovics (90.) illetve Mileusznics (70.)

Szolnok - MTK 2-1
gólok: Pető (16.), Remili (67., 11-es), illetve Tischler (51.)

Kecskemét - Videoton 2-4
gólok: Némedi (21., 11-es), Csordás (74.) illetve Alves (27., 46.), Polonkai (61.), Nikolics (71.)

Haladás - Siófok 4-0
gólok: Kenesei (33., 11-es), Tóth (73.), Nagy (78., 89.)

Kaposvár - Honvéd 0-0

Pápa - Újpest 3-1
gólok: Vermes (4., öngól), Marics (69.), Heffler (81.) , illetve Tisza (72.)

Debrecen - Ferencváros 2-1
gólok: Kabát (4., 11-es), Czvitkovics (87.), illetve Rodenbücher (75.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: