2010-05-18 09:18:18• hírek • Szatmar.ro

Évszakváltás és testi átalakulás

Változnak az évszakok, ezzel együtt mi is változunk, egy természetes folyamat részeként pedig sejtjeink is cserélődnek.

Amennyiben egyesek azt gondolták, hogy az évszakok váltakozásával csak a növényvilág esik át szemmel látható átalakuláson, akkor éppen itt az ideje, hogy megtudják az emberi szervezeten belül a zsír raktározása is ennek megfelelően változik, pontosabban más helyre telepszik.

A legújabb kutatásból kiderült, hogy az átalakulás a tesztoszteron szintjén megy végbe, ami férfiaknál és nőknél egyaránt, évszakról-évszakra változik. A kanadai „Simon Fraser Egyetem" kísérletvezetői rámutattak arra, hogy a legszembetűnőbb változások a derék és a csípő tájékán mennek végbe. Abban az esetben, ha a nők tesztoszteronszintje elemelkedik, a gömbölyded formák még inkább hangsúlyozottabbá válnak, mivel a zsírréteg a derék tájékán helyezkedik el. A férfiaknál ez ellenkezőleg működik. A tesztoszteronszint csökkenésével ők a has tájékán raktároznak több zsírréteget.

A kísérletvezetők továbbá bebizonyították, hogy a tesztoszteronszint férfiaknál és nőknél egyaránt ősszel a legmagasabb. Ebből adódik, hogy az ősz kezdetével szervezetünk egyre több zsírt raktároz el. A kutatás eredményeiből arra a következtetésre jutottak, hogy télen és tavasszal a nők sokkal vonzóbbá és nőiesebbé válnak, míg az erősebbik nem képviselői férfiasságuk csúcsformáját tavasszal érik el, amikor egyensúlyba kerül a derék és a csípő zsíreloszlása.


Az emberi test „formavilága” az évszakok váltakozásával egy időben átalakul

Az emberi test „formavilága” az évszakok váltakozásával egy időben átalakul


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: