2010-09-16 17:23:43• hírek • Szatmár.ro

Cserkészek jelentkezését várják

Szombaton egy órától várják az érdeklődőket és a leendő cserkészeket a 44. számú Dsida Jenő Cserkészcsapat tanévnyitójára.

Külön világ, egyfajta életmód a cserkészet, amiről csak azt tud igazán mesélni, aki látja, aki tagja egy olyan kis közösségnek, melyben a fiatalokat önállóságra tanítják és arra, hogy egy közösségben tudjon csapatépítő személy lenni.

A Szatmárnémetiben tevékenykedő 44. számú Dsida Jenő Cserkészcsapat 1992-ben jött létre, a még 40-es években cserkészkedő Harkai Gábor kezdeményezésére alakult meg újból, majd Boga Ferenc lett az elsõ megbízott csapatvezető, és azóta is õ foglalkozik a cserkészekkel. Több száz diák fordult már meg a cserkészetnél - mondja a cserkészparancsnok -, voltak, akik lassan-lassan felnőttek és elkerültek más városba, és voltak, akik csak pár évig tevékenykedtek itt.

A cserkészet tagjai minden nyáron hatalmas cserkésztábort szerveznek, végül is ennek az együttlétnek van a legnagyobb értelme, hisz a táborban gyakorolják be azt, amit a heti foglalkozásokon elméletben elsajátítanak.

A csapat ugyanakkor igyekeztek minden koszorúzáson, szoboravatáson és felvonuláson részt venni, de már ők is szerveztek foglalkozásokat.

A cserkészcsapat pedig idén is várja azokat a jelentkezőket: szeptember 18-án a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban (Cosbuc u. 2 sz.) egy órától a tanévnyitón.


Cserkészek az egyik legutóbbi táborban
Cserkészek az egyik legutóbbi táborban


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: