2016-10-03 17:29:36• hírek • Szatmár.ro

Évnyitó a BBTE óvoda- és iskolapedagógia szakán

Húsz fiatal kezte meg az első évet a BBTE Szatmárnémetibe kihelyezett Neveléstudományok karán.

Minden évben igazi kulturális esemény a Babes-Bolyai Tudományegyetem Neveléstudományok karának Szatmárnémetibe kihelyezett óvoda- és iskolapedagógia szakán tartott évnyitó. Nem csak azért, mert az elsőévesek számára ekkor kezdődik az egyetemista élettel való ismerkedés, a másodévesek izgatottan várják az első gyakorlati képzést az iskolákban és óvodákban, a harmadévesek pedig már a tanulással töltött éveket lezáró vizsgára készülnek, hanem mert minden évben igazi kulturális rendezvény a megnyitó, amelyen egy-egy meghívott vidéki iskola - idén a Szilágyszéri Elemei Iskola - mutatkozik be.

A szériek néptánccal, népdalokkal és egy Bródy János dallal lepték meg az egyetemistákat. Varga Szilárd irányítása alatt állították össze a műsort, így az iskola vezető tanára ezzel tért vissza az oktatási intézménybe, ahol nemrég államvizsgázott.

Az elsőévesek összesen húszan vannak, évfolyamfelelős tanáruk Dr. Szabó-Thalmeiner Noémi lett. Dr. Végh Balázs Béla adjunktus, oktatási igazgató kedves szavakkal köszöntötte az újakat és a visszatérő diákokat, megismételve: egy sok örömet tartogató pedagógusi életpálya kezdetét jelentik a BBTE-n töltött évek.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: