2013-09-30 19:21:51• hírek • Szatmár.ro

A BBTE tanítóképzőjében is elkezdődik az oktatás

A megyei tanács nagy gyűléstermében tartották a BBTE óvó- és tanítóképzőjének évnyitóját.

A BBTE Szatmárnémetibe kihelyezett karának óvó- és tanítóképzősei délután 15 órától tartották az egyetemi év ünnepélyes megnyitóját. Tóth-Pál Edit harmadéves diák köszöntötte a gólyákat, azokat az egyetemistákat, akik most kezdik az első évet.

- Higgyétek el, hogy ez a három év, amit az egyetem falai között fogtok tölteni, gyorsan elszáll. Egyszer majd arra figyeltek fel, hogy már az államvizsgára készültök. Ezért nagyon fontos az, hogy minden percet megfelelően használjatok ki! Itt a lehetőségek adottak, csak élnetek kell velük. Ti döntitek el, hogy részt vesztek-e a különböző eseményeken, kipróbáljátok-e tehetségeteket a pályázatokban, versenyeken.

A harmadéves diák Abraham Lincoln szavait idézte: A legvégén nem az fog számítani, hogy mennyi év volt életedben, hanem hogy mennyi élet volt éveidben.

Végh Béla Balázs, a BBTE szatmárnémeti kirendeltségének adjunktusa felhívta az egyetemisták figyelmét arra, hogy ez a 15. évfolyam, amelyik elindul az oktatási intézményben. A mostani elsőéves csapat a legszerencsésebb, ugyanis Végh véleménye szerint a mostani oktatói gárda minden eddiginél magasabb színvonalat képvisel.

Az adjunktus figyelmeztette a gólyákat: az óvó- és tanítói mesterséget csak felelősségtudattal és szeretettel lehet  jól végezni. Felelősségtudattal, hiszen a gyerekek a tudás alapjait tőlük sajátítják el, és szeretettel, mert minden tanított gyermeket úgy kell szeretni, mintha az az oktató saját gyermeke lenne. A harmadik jelszó pedig a barátság. Barátságnak kell legyen az évfolyamtársak, az évfolyamok között, de az oktatók és hallgatók között is.

Végh Béla Balázs elmondta: Szatmárnémetiben képzik az északi régió szakembereit, az elmúlt években számos végzős állt munkába Szatmár mellett Máramaros és Szilágy megyében is. Sőt, sokan külföldre mentek, a BBTE kihelyezett tagozatán elsajátított tudással pedig remekül boldogultak és helyt tudtak állni a magas elvárásokkal szemben is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: