2011-09-06 15:52:51• hírek • Szatmár.ro

Célegyenesben a sürgősségi betegellátó kialakítása

A régió egyik legmodernebb sürgősségi betegellátó-központja épül Szatmárnémetiben.

Célegyenesben van a nagyszabású munka, amelynek során kiépül a Szatmár Megyei Kórház modern sürgősségi betegellátó osztálya (UPU). Csehi Árpád Szabolcs az elmúlt hetekben több alkalommal is "véletlenszerűen" megjelent az építkezésen, egy alkalommal mi is elkísértük a tanácselnököt. Az elkészült termeket látva az embernek a Vészhelyzet című filmsorozat jut az eszébe, ahol nagy termekben, modern körülmények között zajlott a betegellátás.

Nos, ez Szatmárnémetiben is így történhet, a helyszín mindenesetre adott lesz. A tervezők még arra is figyeltek, hogy a színek harmonizáljanak a termekben, de elsősorban a praktikusság volt a meghatározó szempont a tervek készítésekor. Az UPU egyszerre több mentőautó fogadására képes, a betegek ellátásukat követően - amennyire azt állapotuk igényli - a különtermek egyikében lábadozhatnak majd, függönnyel elválasztva a többi betegtől.

- Cseke Attila egykori egészségügy-miniszter segítségével jöhet létre ez a nagy megvalósítás Szatmárnémetiben, amely sokkal összetettebb, mint az első látásra észrevehető. A sürgősségi betegellátó alatti szinten kapnak majd helyet a megyei kórház  irodái, az irodák mellett pedig konferencia és gyűlésterem is lesz - magyarázza Csehi Árpád.

A sürgősségi betegellátó osztály felépítésével egy régi hiányosságot is pótol a Megyei Kórház, hiszen eddig csak egy lépcsőháza volt, a tűzoltósági előírások szerint viszont legalább két lépcsőházzal kellene egy ilyen intézmény rendelkezzen. Az új lépcsőház kialakításával lehetőség adódott még néhány kórterem kialakítására is - a tervezők pedig éltek is ezzel a lehetőséggel. Csehi szerint ezek a termek akár arra is használhatóak lennének, hogy VIP-betegek gyógyuljanak bennük, azaz olyan személyek, akik szállodai körülmények között, szállodai árakat kifizetve várnák a gyógyulást vagy lábadoznának. Az általuk befizetett összegekből el lehetne végezni olyan apróbb javításokat, amelyek nyomán a többi betegnek is nőne a komfortérzete.

A munkálatok ünnepélyes átadására a tervek szerint szepterben folyamán fog sor kerülni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: