2019-06-13 07:40:40• hírek • Nagy Tímea

Évi oklevelek átadása és tanévzáró szentmise a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumban

A Kálvária templomban került sor csütörtök reggel a Hám János Líceum hagyományosnak számító díjátadó ünnepségére, az évi oklevelek átadására. Péntek reggel nyolckor már nem csengettek be a liciben. A diákság a Kálvária templomban búcsúzott az iskolaévtől.

A június 12-i esemény keretében azokat a diákokat jutalmazták, akik a tanév során versenyeken, vetélkedőkön kiemelkedő eredményeket értek el. Ebben a tanévben összesen 156 oklevelet adtak át a különféle megyei, országos és nemzetközi tantárgyversenyek, kulturális-, zenei- illetve sportversenyek  győztesei számára.

 

A kimagasló teljesítményt nyújtó diákok könyvjutalomban is részesültek. Az esemény keretén belül Ádámkó István Csaba igazgató jutalmazta a iskolai élet különféle területein aktív, tevékeny diákokat: a Diáktanács vezetőket, a szeretetszolgálatot végző diákokat, a Harmónia kórus tagjait, a családi életre való nevelés program szervezőit, a tehetséggondozó programban résztvevő diákokat, az iskolarádiót egész évben működtető és technikusi feladatokat ellátó tanulókat, azokat a szülőket, akik  segítséget nyújtottak a különféle iskolai programok szervezésében.

 

Péntek reggel a templom megtelt tanulókkal és pedagógusokkal. A szentmise kezdetét vette, megszólalt az orgona, Pakot Géza atya pedig köszöntötte az egybegyűlteket.

 

Példabeszédében a 2018-2019-es tanévet egy tükörterem látogatáshoz hasonlította, ahol a nebulók egymás tükrében láthatták önmagukat. A felismerések, a hasonlóságérzet közelebb hozta őket egymáshoz, hiszen észrevették, nincsenek egyedül az érzéseikkel és a gondolataikkal, illetve van kiről jó példát venni. A jó Isten is így járt az iskola falai között az egész tanévben és kereste önmagát a gyermekekben. Kereste, hogy kik azok, akikben saját képmására talál és kik azok, akikben a fia, Jézus tanításai kivirágoztak. Látogatásai alkalmával rá is talált a nyitott szívekre, és azokra is, kiket kézen fogott, s úgy vezetett az úton.

 

A szentmise után az iskolaigazgató átadta a tanulmányi okleveleket, melyet köszöntő beszéd előzött meg: "Mit is jelent Hám Jánososnak lenni? Annyit jelent, hogy nyitott vagy a növekedésre, hiszen nagyobbra születtél! Többet, jobban, Isten dicsőségére! Te másokért élő ember vagy! (...) A Kegyelem Évében vagyunk, és ebben a visszatekintésben azt gondolom, hálatelt szívvel elmondhatjuk, hogy az utóbbi két tanév iskolánk életében valóban, minden tekintetben a Kegyelem Évei voltak. Nekünk már csak az a feladatunk maradt, hogy mindazt, amit Isten ingyenes ajándékaként kaptunk, megbecsüljük. (...) A tanév utolsó napján szeretnék köszönetet mondani az óvónőknek, tanítóknak és tanároknak, az iskola titkárságának, a könyvtárosoknak, a kisegítő   személyzetnek, a Szent Alajos Konviktus nevelőinek és munkaközösségének, a kedves szülőknek, támogatóinknak."

 

Osztályonként az első tanulók:

 

5. o. Gádoros Kata

6. o. Mezei Rebeka

7. o. Héjja Irisz

9. A és B o. Nagy Bernadette, Cuculeanu Cristian Dávid

10. A és B o. Szőke Cecilia, Kováts Álmos

11. A és B o. Dicső Dorottya, Póti Vivien, Galambosi Krisztina, Gittinger András László

 

A Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum idei legjobb tanulói oklevélben és könyvjutalmakban részesültek. A legkimagaslóbb eredmények elismerésére 2015-ben alapított MAGIS díjat az idén Volosin Csenge X. B és Kováts Álmos X. B osztályos diákok, valamint Bara Gabriella angol szakos tanár vehette át. 

 

Kellemes nyarat és jó pihenést! Viszont látásra szeptemberben!

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: