2009-03-17 14:03:51• hírek • Parajdi Andrea

Évfordulót ünnepelnek

Jövő évben lesz negyven éve annak, hogy a hollandiai Zutphen és Szatmárnémeti testvérvárosi szerződést kötöttek. Ezt az évfordulót egy nagyszabású rendezvénnyel kívánják megünnepelni, amelyet mindkét városban megszerveznének.

Kedden egy zutpheni delegáció érkezett Szatmárnémetibe, hogy egyeztessenek a rendezvények programlehetőségeiről, és találkozzanak olyan személyekkel, akik sikerre vihetik az ünnepséget. Városunkba érkezett a tavaly díszpolgárrá kinevezett Nus házaspár, Flip Hatzman a testvérvárosi bizottság elnöke, a zutpheni bíróság képviseletében Ton van Oijen, illetve Eric Klop újságíró is. Ilyés Gyula polgármesterrel közösen sajtótájékoztatót tartottak, ahol röviden ecsetelték a rendezvény elképzeléseit.

Zutphen és Szatmárnémeti együtt az elmúlt évek alatt szerteágazó tevékenységet folytattak. Több területen tevékenykedő szakemberek számára biztosítottak találkozási és egyben tapasztalatcserélési lehetőséget, mindezek mellett pedig rengeteg projektet bonyolítottak le.

-Mindkét fél számára hasznos az, hogy ennyire jól együtt tudunk működni. Kelet-Európában ez a legrégebbi testvérvárosi kapcsolat, amely évről évre csak virágzik. Az elmúlt negyven évet egy méltó, és példaértékű rendezvénnyel akarjuk megünnepelni - mondta Ilyés Gyula polgármester.

Az évfordulót Zutphenben és Szatmárnémetiben is egy-egy hetes rendezvénysorozattal fogják megünnepelni, azonban ezidáig csak az időpontokat konkretizálták. Szatmárnémetiben 2010. május 14-én, míg Zutphenben 2010. augusztus 28-án veszi kezdetét az ünneplés.

-Valószínű, hogy a helyi Filharmónia koncertet ad majd Hollandiában, s még a továbbiakban is egyeztetünk arról, milyen kiállításokat, koncerteket, színházi előadásokat szervezünk. Egy biztos, hogy olyan rendezvényt akarunk, amely mindkét település lakosságát megmozgatná - fejtette ki Flip Hatzman, a testvérvárosi bizottság elnöke.

Negyven évre nyúlik vissza Zutphen és Szatmárnémeti testvérvárosi kapcsolata.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: