2013-05-31 17:07:09• hírek • Kocsis Zoltán

Évfolyamelsőként zárta a gimnáziumi éveket Amalia Tataran

Május 31-én, pénteken dugig megtelt a Szatmárnémeti Sportlíceum udvara és tornaterme. Ennyi ember még a nagy versenyek alkalmával sem gyűlik össze a tanintézmény falai között. Erre évről várni kell, amíg eljön a ballagás napja.

A Sportlíceumban idén három osztály ötvenöt diákja fejezte be középiskolai tanulmányait. A szülőket, rokonokat, barátokat és edzőket megelőzve nekik Ionel Pacurariu igazgató gratulált elsőként, sok sikert és eredményes pályafutást kívánva.

Az iskola és a város vezetői (Dorel Coica polgármester és Radu Roca alpolgármester) külön gratulált az évfolyam legjobbjainak. Közölük a 9,76-os átlaggal záró, ezzel évfolyamelső Amalia Tatarannak. A 19. születésnapját július 15-én ünneplő lány ezzel bizonyította, hogy nem csak rendkívül tehetséges és csinos, hanem okos is.

„Fiatalságunk legszebb évei érnek véget most. Lassanként felnőttekké válunk, de mindig nagy szeretettel fogunk visszagondolni az iskolai évekre. Azt hiszem megérte, hogy a Sportlíceumba jöttem az általános iskola után, sokat segített Ionel Păcurariu, azt pedig Csiszár Ferenc edzőnek köszönhetem, hogy a vívás terén is eredményes lettem. Remélem, a 10 éves érettségi találkozón lesz majd miről mesélnünk egymásnak az eredményeket illetően", fogalmazott a kadett világbajnoki bronzérmes, junior Európa-bajnoki ezüstérmes, sokszoros korosztályos román bajnok párbajtőröző, akit eddig már kétszer megválasztottak Szatmár megye Év sportolójának.

Amalia már a felnőtt válogatottban is bemutatkozott, amellyel élete első Világkupáján rögtön harmadik lett Rio de Janeiróban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: