2012-09-18 17:55:11• hírek • Kocsis Zoltán

Evezz és bringázz az Európai Mobilitás Hete alkalmából!

Kerékpáros és kajaktúrát szervez szeptember 23-án, vasárnap a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség a szeptember 16-22 között esedékes Európai Mobilitás Hete alkalmából. A résztvevőknek a Szatmárnémeti - országhatár távot kell megtenniük a Szamoson illetve mellette.

Az Ügynökség és partnerei, a Szatmár Megyei Tanács, a Szatmár Megyei Prefektúra, Szatmárnémeti, Vetés és Csenger polgármesteri hivatalai, a Felső Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság valamint az INTERACT Egyesület minden érdeklődőt reggel 9.00-ra vár a Szatmárnémetiben, az új városközpontban lévő Október 25 térre.

Azt követően, hogy a társaság megérkezik az országhatár közelébe, egy nyílt közvita veszi kezdetét a szabadban a Szamos hajózhatóvá tételének lehetőségéről. A központi vitatéma egy rakpart építésének lehetősége lesz. Az elképzelések szerint ez a strand és a vasúti híd közötti partszakaszra kerülhetne, a Szamos jobboldali partján. Ezzel kapcsolatban olyan építészetet hallgató egyetemisták terveit mutatják be, akik a Szamos környékén élnek (Romániában és Magyarországon egyaránt) és a kolozsvári, a nagyszebeni, a nagyváradi, a temesvári, a pozsonyi, a manchesteri, a grenwichi vagy a portsmouthi egyetemen tanulnak.

A vasárnapi túra amolyan epilógusaként szerda és szombat között a Kossuth-kertben található Zöld Házban a 6-os számú, a Május 14, a Guliver, a Draga Mea és a Református Óvoda gyerkőcei az „Európai Mobilitás Hete" és az „Európai Együttműködés Napja" feliratú papírsapkákat fognak hajtogatni. A közel kétszáz kicsi sapkát aztán vasárnap szétosztják a túrázók között.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: