2009-09-23 11:54:46• hírek • Szatmár.ro

„Evezz a mélyre!”

Szeptember 18-19-én a szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Iskolaközpont és a nagykárolyi Kalazanczi Szent József Római Katolikus Iskolaközpont tantestülete közös műhelymunkán vett részt (47 nevelő) az erdődhegyi Helga Winter Házban.

A képzés témája - összhangban a Hám János Iskolaközpont tematikus évével - a hivatás volt: az egyéni tanári hivatás tudatosítása és a pedagógusi hivatás keresztény szellemben való értelmezése.

Az első napon Frigy Szabolcs iskolai tanácsadónak a keresztény pedagógus személyéről, a keresztény nevelésről és emberformálásról szóló előadásán vett részt a két munkaközösség negyvenhét tagja, ez a résztvevők személyes tapasztalatainak élményszerű megosztásával zárult. A következő napi csoportos foglalkozások moderátora az Open Klub két munkatársa, Olah Katalin és Borsi Zsuzsa volt.

A játékos feladatok, az interaktív tevékenységek során a pedagógusok végiggondolhatták az utat, amely a pedagógusi pálya közelébe kerüléstől annak hivatásszerű gyakorlásáig vezetett, tudatosíthatták saját tanár-személyiségük erősségeit és korlátait, egymással megoszthatták és egyben megerősíthették a keresztény szellemben történő nevelés-önnevelés szükségességéről alkotott nézeteiket.


Összesen 47 nevelő vett részt a közös műhelymunkában
Összesen 47 nevelő vett részt a közös műhelymunkában


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: