2008-04-30 14:34:58• hírek • Anna Szelényi

Evéssel jön meg az... energia

581844Egyes  termékek elvonják szervezetünktől az energiát
A gabonapehely

gabonapehelyEgy gabonapehelyből álló reggeli zsírszegény tejjel kiegészítve ideális energiaforrás. A gabonapehely lassan szabadítja fel a szervezetből a cukrot, a B-vitamin pedig elősegíti a lép működését, amelyet a vitalitás motorjaként tartanak számon.

Ugyanakkor a müzliben rejlő rostok serkentik az emésztést, ennek következtében távoznak a méreganyagok a szervezetből, tehát megszabadulunk a fáradtságtól is. Ha egészséges módon akarsz fogyókúrázni, próbáld ki a gabonapelyhes diétát.

Energizáló gyümölcsök

A következő gyümölcsök energiával látják el szervezetünket: cseresznye, szilva, alma, narancs, barack, szőlő. Az utóbbi kettő erős szövetségesek az energiaellátásban. A barackot hamar feldolgozza a szervezet és egyúttal a gyümölcs hozzájárul a méregtelenítéshez (hashajtóhatással rendelkeznek). A magnéziumban és vízben gazdag szőlő az energiaellátás mellett, tisztító és méregtelenítő tulajdonságokkal is rendelkezik.

Tanács: A szőlőt fogyaszd a reggeli és az ebéd közötti étkezés idejében, míg a barackot vacsora előtt.

A napraforgómag

A magnéziumban, vasban, B-vitaminban, cinkben és zsírban gazdag napraforgómag biztosítja számodra a szükséges energiaforrást.

Ugyancsak számos jótékony összetevőt (B-vitamin, magnézium, vas) tartalmaznak a zöld zöldségek, így sikeresen harcolnak az energiaveszteség ellen. Fogyassz bőséggel spenótot, brokkolit (a brokkoliban rejlő Q 10 molekuláris szinten stimulálja az energiatermelést), cukkinit (elősegíti az emésztést) és spárgát.

Petrezselyem


A petrezselyemre akár úgy is tekinthetünk, mint egy tápláló koktélra, mivel számos olyan összetevőt tartalmaz, amely elősegíti a szervezet energiával való ellátását. Ezen kívül a petrezselyem több C-vitamint tartalmaz, mint a déli gyümölcsök.

Készíts magadnak egy petrezsemsalátát olívaolajjal. Ezt a salátát bármivel fogyaszthatod, ráadásul a fogyókúrában is hatásos tanácsonak bizonyul, ráadásul általa megőrződ energiádat is.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: