2019-12-30 14:21:36• hírek • Bede Emőke

Évértékelővel egybekötött ünnepi koccintás az RMDSZ Szatmár megyei szervezeténél

Hétfő délben zsúfolásig telt a szatmárnémeti Poesis étterem, ugyanis – az előző évek hagyományát követve – a Romániai Magyar Demokrata Szövetség Szatmár megyei tagjai és szimpatizánsai évértékelőre és ünnepi koccintásra gyűltek össze.

Az évértékelő során elsőként Pataki Csaba, az RMDSZ Szatmár megyei szervezetének elnöke szólt az egybegyűltekhez. „Két választás volt 2019-ben, kettő lesz 2020-ban is. Mi jövőre csak annyit akarunk, hogy jobb eredményeket érjünk el, mint 2016-ban. Erre megvan minden esély, azonban nem elég a mi akaratunk, ehhez kell a választók bizalma is. Én bízom benne, hogy ahogy 2019-ben, az EP-, majd az elnökválasztásokon is jobb eredményeket értünk el, mint öt évvel ezelőtt, ugyanúgy el lehet majd ezt mondani a helyhatósági és a parlamenti választások kapcsán is” - fejtette ki beszédében Pataki. A megyei szervezet elnöke ezt követően minden tulipános polgármesternek és intézményvezetőnek megköszönte az idei évben végzett kitartó munkát, de a köszönetek sorából nem felejtette ki a Német Demokrata Fórum és a Magyar Polgári Párt képviselőit sem, kikkel évek óta eredményes kapcsolatot ápol a szövetség.


Pataki Csaba után Kereskényi Gábor, az RMDSZ szatmárnémeti szervezetének elnöke is köszönetet mondott az egybegyűlteknek. „Ez az év, melyet lassan-lassan magunk mögött hagyunk, nem volt egy könnyű év, de van egy rossz hírem: a következő még nehezebb lesz. Két választásnak nézünk elébe, ahol ismét bizonyítanunk kell egyénenként és csapatként is. Nem árulok el nagy titkot akkor sem, ha azt mondom, 2020-ban nagyon sok támadásnak leszünk kitéve, de fel vagyunk rá készülve. Fel vagyunk rá készülve akkor is, ha ezek a támadások nem csak a politikai ellenfelek felől fognak érkezni, hanem olyan intézményektől is, amelyek a mai napig politikai megrendelésre dolgoznak” - szögezte le Kereskényi, majd az előtte szólóhoz hasonlóan ő is erőt, egészséget és kitartást kívánt a szövetség tagjainak és mindazoknak a kollégáknak, akik a párt oldalán munkálkodnak, utalva itt az NDF-re és az MPP-re.



Erdei D. István parlamenti képviselő először is a korábban hallottakat erősítette meg: 2020-ban egy valóban csúnya és kemény kampányra lehet majd számítani, melyben a politikai ellenfelek nem fognak megriadni a legalávalóbb eszközök használatától sem. A továbbiakban a képviselő arról a rendhagyó költségvetésről értekezett röviden, amilyenre az elmúlt 30 évben nem volt példa Romániában, hiszen a jövő évi büdzsét a hatalmon lévő Orban-kormány felelősségvállalással fogadta el. Erdei D. szerint nem csak példa nélküli volt e döntés, de némiképp alkotmányellenességi kérdéseket is vet fel.


Noha nem a 2020-as büdzséről, de mégis a költségvetésnél maradva, Turos Lóránd örömét fejezte ki, hogy sikerült minden Szatmár megyei önkormányzatnál annak rendje és módja szerint zárni az évet. Hasonló elégedettséggel konstatálta a szenátor azt is, hogy az idei választások során a magyar közösségnek sikerült bebizonyítania, hogy az RMDSZ nélkül nem létezik román politika. Épp ezért 2020-ban, a helyhatósági és a parlamenti választásokon is legalább akkora lendületre van szükség, mint amilyenről ebben az évben tanúbizonyságot tettünk – fejtette ki Turos. Hasonlóan vélekedett Nagy Szabolcs ügyvezető elnök is, illetve kiegészítésként arra is felhívta a figyelmet, hogy a szövetség tagjai, kik négy évvel ezelőtt vezetői pozícióba kerültek, már bizonyítottak, 2020-ban pedig arra kell törekednie az RMDSZ-nek és szimpatizánsainak, hogy ezek az emberek folytathassák mindazt, amit elkezdtek, azaz tovább munkálkodhassanak a Szatmár megyei közösség érdekében.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: