2008-01-17 17:01:21• hírek • István Löchli

Évértékelőt tartott a Közösségi Rendőrség

 A városvezetés mindent összevetve meg van elégedve a Közösségi Rendőrség munkájával.

 

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal tanácstermében tartotta évértékelőjét a Közösségi Rendőrség, melyen jelent volt Ilyés Gyula polgármester, Viorel Solschi alpolgármester, Szabó Károly RMDSZ-es szenátor, több megyebeli tanácsos valamint a Közösségi Rendőrség munkatársai.

Florin Gazdac, a Közösségi Rendőrség igazgatója felvázolta a tavalyi évben elért eredményeket, illetve beszámolt azokról a problémákról is, melyek nagymértékben nehezítik munkájukat. Ezek között a legkiemelkedőbbek a szűkös anyagi helyzet, valamint a székház hiánya. A Közösségi Rendőrségnek számos akciója volt a 2007-es esztendőben, több nagyszabású rendezvényen vettek részt, így a városnapokon, a Viking Moto Partyn, és több koncerten és nagyobb eseményen vigyáztak a rendre. Ilyés Gyula polgármester beszédében elmondta, "Nagyon sok minden még megoldásra vár, köztük mindenképpen szükség lenne a Közösségi Rendőrségnek egy székházat biztosítani. Egy másik probléma, hogy az önkormányzat nem tud elegendő szakképzett rendőrt alkalmazni, illetve anyagi és jogi szempontból sok mindent kell tenni azért, hogy igazán hatékony és jó rendőrség legyen." – mondta a polgármester.

A problémák ellenére a városvezetés pozitívan értékelte a Közösségi Rendőrség munkáját, viszont még számos területen javítaniuk kell. Sajnos a Közösségi Rendőrségnek nem sikerült a város területén megfékeznie a vandalizmust, de még a rendőrség sem sikerült hatékonyan fellépjen. "Összességében egy folyamatnak vagyunk az elején, mely során ki fog alakulni egy hatékony Közösségi Rendőrség." – mondta Ilyés.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: