2010-12-28 13:35:15• hírek • Szatmár.ro

Évértékelő, röviden: Sárközújlak

Nyakunkon a szilveszteri pezsgőbontás ideje, ilyenkor általában számvetés készül a megvalósításokról és a következő esztendő terveiről. Most induló sorozatunkban vidéki települések elöljárói beszélnek a 2010-es eredményekről és a 2011-es elképzelésekről.

A 2010-es év a legtöbb megyebeli település történelmébe közigazgatási szempontból fekete betűkkel lesz beírva: megszorítások, szűkös költségvetés, közvilágítás korlátozása, elbocsájtások, és még sorolhatnánk. Sárközújlak kivételt képez - mondja Sebesi János, a város polgármestere.

- Nehéz év áll mögöttünk, ennek ellenére úgy tűnik, sikerül rendeznünk az összes tartozásunkat. A napokban kaptunk újabb hárommillió-nyolcszázezer lejt, és ezzel letudjuk az Adorján-Meggyesgombás út aszfaltozásának a költségeit is. Abban, hogy ilyen helyzetben vagyunk, nagyban közrejátszott, hogy az idén nagy hangsúlyt fektettünk az adóbeszedésre.

Sárközújlak szerencsésnek mondhatja magát, ugyanis befektetőkben nem szűkölködünk: a hétezerhárom lakosból kétezren helyben vannak alkalmazásban (csak a tanügyben kétszázan dolgoznak). Jövő évben azt is szeretnénk elérni, hogy azok a cégek, amelyek csak munkateleppel rendelkeznek a településen, az ezekben dolgozók után itt fizessék az adót, hiszen a törvény erre lehetősége nyújt. Szeretnénk továbbá újabb válallatokat idevonzani.

Sebesi a 2010-es eredmények közül a városközpont rendbetételét emelte ki: Sárközújlak főtere teljesen megváltozott a parkosítási és járdaöntési munkálatok nyomán, de a kisebb településeken is többszáz méter járda készült.

Ami 2011-et illeti, a mellékutcák aszfaltozásának elkezdése kiemelt feladat az önkormányzat számára - fejtett ki az elöljáró. Amellett, hogy 5 utca korszerűsítésére EU-s pályázatot nyertek, saját erőből is indulna infrastruktúra-fejlesztés. Sebesi reményét fejezte ki, hogy a kormány elkezdi a két elnyert beruházás finanszírozását is: új kultúrotthon és sportcsarnok építéséről van szó.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: