2020-02-05 08:20:23• hírek • Blikk.hu

Évek óta nem fizet gyerektartást Damu Roland

Ha nem találja meg a nyomozó hatóság heteken belül, körözést is kiadhatnak Damu Roland ellen. A színészt a sógornője jelentette fel a tartásdíj megfizetésének elmulasztása miatt, ami bűncselekménynek számít.

Damunak nem volt könnyű új életet kezdenie, miután nemi erőszak és bántalmazás miatt négy és fél évet börtönben töltött. A rácsok mögött kötött házassága sem sikerült, feleségét öt hónapos terhesen hagyta el. Az édesanya alkoholbetegsége miatt a színész kislányát sógornője, Katalin neveli, mert egyik vér szerinti szülőt sem találta alkalmasnak erre a gyámhatóság.
 

A művész egy évig fizetett havi 40 ezer forint gyerektartást és látogatta a kis Maját, majd 2016 karácsonyától minden kapcsolatot megszakított a családdal. Több mint 3 éve nem látta a gyermekét, és a később megítélt tartásdíjat sem fizette a sógornőjének, aki ősztől véglegesen a kislány gyámja lett. A rokkantnyugdíjas Katalin a nagymama segítségével a saját kisfia mellett nagy szeretetben neveli az óvodássá cseperedő kislányt.
 

– Maja – sajnos – már nem is keresi az apukáját, pedig sohasem tiltottuk tőle. Gyermeke szeretetére senkit sem lehet kötelezni, de arra igen, hogy az eltartásához járuljon hozzá! – kezdte Katalin, akinek nyáron polgári perben jogerősen megítélték a gyerektartást. Az asszony néhány hete megtett feljelentése és a csatolt iratok alapján a XV. kerületi rendőrkapitányság a tanúk meghallgatását is elkezdte. Damu nem vette át az idézéseket, egy tárgyaláson sem jelent meg, a bírósági behajtás sem járt eredménnyel. Úgy tudjuk, a színész gyakran költözik új albérletbe.
 

– Maja nem nélkülözik, de egy bábszínház, állatkert vagy strand, kirándulás már nem fér bele. Mivel az édesapának nyolcszáznegyvenezer forint tartásdíj-elmaradása van, feljelentést tettem. Tisztában vagyok azzal is, hogy körözést adhatnak ki ellene, ha nem találják meg, de nekem a kislány érdekeit kell néznem – árulta el Katalin, aki azért kereste fel a rendőrséget, mert úgy tudja, Damunak van bevétele, hozzájárulhatna gyermeke eltartásához. – Dolgozott pincérként, önálló estjei, fellépései vannak, ezért van keresete.
 

Damu Rolandot nem értük el, de anyagi helyzetéről két hónapja a Tények Extrának beszélt.

– Az elmúlt négy évben, a szabadulásom óta epizódszerepre se hívtak. Nekem senki nem segít, ha nem teszek érte, nincsen pénzem, nem tudom kifizetni a számlákat… Nem hiszem, hogy problémásabb életem lenne, mint másnak, csak a problémáim mások – mondta a műsorban Damu, aki hét évig játszott a Jóban Rosszbanban, láthattuk színpadon, keresett szinkronhang volt, mielőtt börtönbe került. Két korábbi kapcsolatából két fia született. Középső gyermekének édesanyja korábban szintén tett feljelentést a színész ellen tartásdíj elmulasztásáért.
 

Elfogatóparancsot adhatnak ki, ha nem találják

A feljelentett személyt utolsó ismert tartózkodási helyén többször is felkeresi a nyomozó hatóság. Kikérdezik a szomszédokat, és idézést hagynak. Ha nem jelenik meg, a lakcímnyilvántartásban lévő helyszínekre is kimennek előállítani. Ha ez sem vezet eredményre, a munkahelyén próbálkoznak, végül körözési listára kerül, elfogatóparancsot adnak ki.
 

– Ez az eljárásjogi szabály még könnyebb súlyú bűncselekményeknél is – kezdte dr. Gulyás Krisztián ügyvéd. – Amennyiben kevés vagy alkalmi a jövedelme, önhibáján kívül fizetésképtelen a kötelezett, kérnie kellett volna a bíróságtól a tartásdíj csökkentését, erre azonban az iratok szerint nem került sor.


További bulvárhírekért keresd fel a Blikk.hu oldalát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: