2014-09-20 09:50:07• hírek • refszatmar.eu, Szatmar.ro

Evangelizációs alkalom a szatmári református médiaorgánumok évfordulóján

Modern minőségi zene, magával ragadó hangulat, lelkesítő és motiváló erő, inspiráló művészet, Isten jelenlétének kristálytiszta üzenete, evangelizáció. Lehetnek sorolni még a címszavakat arra, amit átélhettek azok, akik jelen voltak a Csak Róla szól nevezetű evangelizációs alkalmon, a refszatmar.eu honlap négy-, a Harangszó Rádió három- és a Világíts Tv-műsor két éves évfordulója alkalmából.

Pénteken délután 17 órától Rácz Ervin lelkipásztor, szervező köszöntötte az egybegyűlteket, majd Kovács Sándor a Szatmári Református Egyházmegye esperesének és Kánya Zsolt-Attila a Királyhágómelléki Református Egyházkerület ifjúsági előadójának igei köszöntője következett. Ezután utóbbi vezérletével megtöltötték a színpadot a kémeri fiatalok, akiknek a lelkesedése, csillogása, fényhordozása biztató volt a jövőnkre nézve. Olyan jó, hogy ilyenek is a mai fiatalok!

A várva várt Magyar Continental Singers lépett föl ezután. A közönség ámulatba ejtve hallgatta a mennyei zenét. A koncerten nyolc dalt vonultattak fel, mely minőségi szórakozást és tiszta evangéliumot jelentett: „Amíg dal lesz ajkamon, Hirdetem hogy él az Úr! Tudom, hogy elfogad és szeret, Egyedül csak ő az út, Minden percem az övé, Hálám nem szűnik soha. Amíg dal lesz ajkamon, Jézusról tanúskodom." - énekelték szívből, ugyanakkor figyelmeztettek is: „Gyere, ébredj, a Király jön már!" A karvezetéstől az éneklésig, a hangszerektől az igehirdetésig az előadás minden porcikája az örömhírről szólt, mely megváltoztat ma is életeket.

Jobb Domokos ombodi lelkipásztor rendhagyó stílusával, érthetően, tisztán prédikált az alkalom igei mottója, Pál apostol korinthusbeliekhez irt levele 1. részének 9. verse alapján: „Hű az Isten, ki elhívott titeket az Ő Fiával, a mi Urunk Jézus Krisztussal való közösségre."

Dobai Zoltán lelkipásztor vezérletével az ákosi ifjak bebizonyították: a csodálatos középkori templom falai közé élő hitű keresztyének járnak. „Nem értem és nem látom át, Isten tervét és szándékát, Csak azt tudom, hogy a jobbján ott van az én Megváltóm... Ő megváltóm és Istenem, örökké szeret engem, Ő életem és mindenem, örökké itt van velem." - énekelték. Bizony Ő ott volt a jelenlévőkkel pénteken a Szatmárnémeti Református Gimnázium udvarán.

A rendezvény utolsó akkordjaként tombolahúzással lehetett értékes nyereményeket hazavinni az adakozókedvű támogatók jóvoltából, melyből volt bőséggel. Köszönet  szervezőknek, ifjaknak, nőszövetségi tagoknak, akik magukénak érezték ezt a késő délutánt! Isten jelenléte kézzelfogható volt ezen az eseményen, a médián keresztül pedig továbbra is olvasható, hangzik majd és figyelemmel követhető az evangélium, amíg az Úr akarja. Addig is minden ilyen alkalom egy lehetőség, mely nem tér vissza.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: