2015-02-16 14:46:37• hírek • Szatmár.ro

Evangéliumos imaórák

Nagyböjttel, a különböző templomokban megkezdődnek a vasárnap esti szentmiséket követő imaórák is.

Elmélkedések, közös imák, énekek segítik idén is a készülésben a Krisztus áldozatához, feltámadásának misztériumához lélekben közeledni vágyó keresztényeket a nagyböjti ifjúsági imaórák alkalmával. Az Egyházmegyei Ifjúsági Iroda által összeállított segédanyag alapján számos plébánián tartanak majd imaórákat, de Szatmárnémetiben és Nagykárolyban láncba gyűjtik a plébániákat, amelyeket a fiatalok - és nem csak - sorban látogatnak majd.

Így a megyeszékhelyen február 22-én a Székesegyházban "Magány"; március 1-jén a Szentlélek templomban "Élmény"; 8-án a Kis Szent Teréz templomban "Álarc"; 15-én a Szent Család templomban "Gondoskodás"; 22-én a Szent János apostol és evangélista templomban "Növekedés" témában találkoznak; 29-én a Kálvária templom udvarán pedig keresztúti ájtatosságot végeznek. Mindegyik találkozásra a vasárnap esti szentmise után, hét órától kerül sor, kivéve a keresztúti ájtatosságot, mely este nyolctól kezdődik majd.

Tyukodi Beáta SJC ifjúsági referens kérdésünkre elmondta, a témák idén az evangélium részeire támaszkodnak, és úgy próbálták kiválasztani ezeket, hogy a fiatalok érdeklődésének irányát is kövessék. A tavalyihoz hasonlóan az elmélkedéseket egyházmegyés papok tartják majd, ők igyekeznek majd a Szentírás üzeneteit a hétköznapi élet kérdéseire válaszul adni, tolmácsolni. Az imaalkalmakra szeretettel várják a híveket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: