2014-06-11 13:48:00• hírek • Szatmár.ro

Évadvégi stúdió előadások

Az évadzáró gála előtt két stúdió előadást is műsorára tűz a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata.

Az Ács Alajos Játékszínben június 12-én, csütörtökön, 18 órától látható a Salak és Sugár című előadás, amely Kovács Nikolett színésznő egyéni műsora. Az előadás Márai Sándor Az igazi című regénye alapján készült, és az előadó maga dramatizálta. A produkció rendezője Spisák István m. v.

Márai Sándor Az igazi című kisregényét 1941-ben jelentette meg. A mű nagy sikert aratott, többen Márai legegységesebb, legértékesebb írásának tartják. E színpadi változat a történet két szereplőjének vallomása. A vallomások fájdalmasak, őszinték, kegyetlenek, és új megvilágításban láttatják azt a témát, amivel oly sok Márai-mű foglalkozik: a nő és a férfi örök küzdelmét, egymásra találását és elválását.

Szintén az Ács Alajos stúdióban láthatja a közönség június 13-án, 18 órától A lecke című mozgásszínházi előadást, amelyet Györfi Csaba, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem diákja rendezett Eugène Ionesco azonos címet viselő abszurd drámája alapján.

„Miben rejlik a tudatlan ember boldogsága, és miben a tanult ember boldogtalansága? Minek a hatására tud eluralkodni az emberen a határtalan mértékű agresszió?" - teszi fel a kérdést a rendező. A választ a három táncos, Bezsán Noémi, Deák Orsolya és Ruszuly Ervin rezdülései közvetítik. Az előadást júniusban Magyarország legrangosabb színházi fesztiválja, a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) közönsége is láthatta.

Mindkét produkció igazi színházi csemegének számít, az előadásokra érvényes a Nyiredi Piroska és a Kovács Ferenc stúdióbérlet, jegyek pedig a színház Horea úti jegypénztárában, 12 lejes egységáron válthatók, hétköznap 10 és 17 óra között, vagy előadások előtt egy órával; bővebb információkért a 0261-712106-os telefonszámon vagy a szervezes@harag.eu e-mailcímen lehet érdeklődni.

A társulat ezúton szeretné értesíteni minden kedves stúdióbérlettel rendelkező nézőjét, hogy a bérletben szereplő ötödik produkciót (Szofoklész: Antigoné) a jövő évad elején tekintheti meg. Arra az előadásra érvényesek lesznek a 2013/2014-ben megváltott bérletek.

Jelenet "A Lecke" című előadásból

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: