2017-12-27 12:29:48• hírek • Bede Emőke

Év végén se felejtkezzünk el a hús bevizsgáltatásáról

Bár legtöbben a karácsonyt megelőző időszakra ütemezik be a disznóvágást, a Szatmár Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság (DVSVA) továbbra is biztosítja a hús bevizsgálásának lehetőségét.

December 27-én és 28-án ellenőriztethetjük a frissen vágott sertés húsát a Nagypiacon, a Szamos-piacon, a 17-es lakónegyedben található piacon, illetve a nagykárolyi és az avasfelsőfalusi piacokon is. Szerdán és csütörtökön reggel 8 és délután 4 között lehet a bevizsgáltatást megejteni. Ugyanezeken a helyszíneken pénteken, december 29-én 14 óráig lehet felkeresni az ellenőrzőpontokat.
 

Szombaton és vasárnap már csak a 17-es lakónegyedben, Nagykárolyban és Avasfelsőfaluban lehet bevizsgáltatni a húst. 30-án egészen 13 óráig várják a mintákat, 31-én pedig déli 12-ig.
 

Aki most elhalasztja az ellenőrzést, annak várnia kell néhány napot, ugyanis január 1. és 2. a DVSVA számára is munkaszüneti nap. Ha szeretne élni a bevizsgáltatás lehetőségével, mindenképp legyen önnél a személyi igazolványa, a leölt állat füljelzője, valamint a vizsgálat ellenértéke, azaz 10.71 lej.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: