2019-11-27 14:55:24• hírek • Bajnai Botond

Év végéig látogatható Akerman Csaba kedden nyílt születésnapi tárlata

Akerman30 címmel nyílt művészeti kiállítás kedd délután a The Line kávézóban. Akerman Csaba szatmárnémeti képzőművész munkáit év végéig tekinthetik meg a látogatók.
 

Az elmúlt két évben, a különböző, modern vizuális művészeti kifejezési módokkal operálva alkotott munkáit mutatta be az érdeklődők számára Akerman Csaba szatmárnémeti képzőművész a kedden délután megnyitott önálló kiállításán.


Elmondása szerint a tárlat az elmúlt időszak fejlődését volt hivatott bemutatni, ugyanis mintegy két esztendeje alkot a most is bemutatott stílusban.
 

A képzőművész pszichedelikus optikai csalódásokra, line-artra, modern-artra és egyéb kortárs vizuális kifejezési módokra épülő technikákat alkalmazva hozott létre grafikákat, festményeket, illetve szobrokat, amelyek többsége ez év decemberéig megtekinthető lesz a Tűzoltótorony téri művészkávézóban.



A sajátos kiállításmegnyitót egy hajnalig tartó buli követte, a zenét a themothandthemoon néven ismert szatmári lemezlovas szolgáltatta, megalapozva a tárlat, az alkotásokhoz jól illő hangulatát.
 

Az éjszakába nyúló partynak köszönhetően nem csak az a mintegy 40-50 személy tekinthette meg a kiállított műtárgyakat akik a megnyitón ott voltak, hanem a folyamatosan cserélődő társaság révén legalább 120-150 megtekintője volt már kedden a tárlatnak.



Akerman Csaba legújabb kiállításának napján ünnepelte 30. születésnapját, innen az Akerman30 is, amely a tárlat címévé is vált.
 

A szatmári képzőművész, az Aurel Popp Művészeti Líceumban végzett, majd a Kolozsvári Képzőművészeti és Formatervezési Egyetemen tanult tovább, azóta pedig aktívan alkot, elsősorban grafikákat, de gyakran készülnek festmények, szobrok, combine-art munkák, de igyekszik igazából minden vizuális művészeti ághoz hozzányúlni.
 

Elmondása szerint a jövőben szeretne minél nagyobb munkákat létrehozni, az eddigi 100x70 centiméteres vászonméretnél nagyobb alkotásokat készíteni, amelyeket egy több várost érintő vándorkiállítás során tervez majd bemutatni az országban.
 


Képforrás: Nomanid Productions

 











Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: