2017-01-05 13:22:56• hírek • Szatmár.ro

Év eleje óta napi 40-50 kérvény érkezik komposztáló berendezésre

Egy egyszerű kérvényt kell letenni a polgármesteri hivatal 11-es irodájában.

A Környezetvédelmi Alap indítja el hamarosan az országos Komposzt-programot, melyben Szatmárnémeti 1,5 millió lejes pénzalapot kapott, amelyből komposztáló-berendezésekkel láthatja el a lakosságot. A cél, hogy minél kevesebb hulladék kerüljön a szeméttelepre, hiszen minden lerakott tonna hulladék után fizetnie kell a hivatalnak. Másrészt mindenki maga szabadulhat meg a szerves kerti vagy konyhai hulladéktól, úgy, hogy talajjavításra alkalmas komposztot készít belőle.

A programban kétféle berendezés szerepel: az egyik a 300 lejes, szerves lebomlást lehetősé tevő tartály, a másik az 1500 lej értékű szerves aerob lebomlást lehetővé tevő forgó tartályos berendezés. Ezek értékét a Környezetvédelmi Alapból kapott összegből fizeti az önkormányzat.

Az év elejétől kezdődően lehet kérvényezni egy ilyen berendezést. Napi 40-50 kérvényt adnak le a szatmári lakosok - tudtuk meg a polgármesteri hivatalban. A kérvények leadása egyszerű, csupán egy formanyomtatványt kell kitölteni.

Mint megtudtuk, amennyiben minden kérvényező az olcsóbb megoldást választja, akkor 5 ezer háztartás udvarába-kertjébe kerülhet 2017-ben komposztáló.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: