2012-02-11 12:18:15• hírek • MTI

Eurovíziós Dalfesztivál: szombaton rendezik a magyar döntőt

Február 11-én rendezik az Eurovíziós Dalfesztivál magyar versenyének döntőjét: az m1 és a Duna World csatornán élőben látható, A Dal című showműsorban nyolcan csatáznak azért, melyik dal képviselje Magyarországot a májusi bakui nemzetközi megmérettetésen.

Az 57. Eurovíziós Dalfesztivál magyar versenyének fináléjába jutott a Compact Disco Sound of Our Hearts című dala (szerzők: Pál Gábor, Sándor Attila, Walkó Csaba és Lotfi Behnam), Heincz Gábor "Biga" előadásában a Learning To Let Go (Naughty Monkey), Molnár Ferenc Caramel és saját kompozíciója, a Vízió, Tóth Gabitól a Nem kell végszó (Szabó Zé, Molnár Tamás), Gyurcsik Tibor előadásában a Back In Place (Szabó Zé és Johnny K. Palmer), Veres Mónika "Nikától" a This Love (Molnár Imre, Chris Landon, Taryn Murphy), a Király testvérektől az Untried (Pras Michel, Roy Hamilton, Király Linda), illetve Fábián Juli & Zoohacker dala, a Like A Child (szerző: Palásti Kovács Zoltán és Fábián Juli).

A szombati döntő első részében a nézők voksai döntenek arról, melyik szám kerüljön a végső négybe, majd a zsűri (tagjai: Wolf Kati, Csiszár Jenő, Rakonczai Viktor és Rákay Philip) választja ki a győztest, aki Magyarországot május 22. és 26. között az Eurovíziós Dalfesztiválon képviseli az azerbajdzsáni fővárosban, Bakuban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: