2014-05-10 09:52:56• hírek • MTI

Eurovíziós Dalfesztivál - Ma van a döntő

Ma rendezik a dán fővárosban az 59. Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét, amelyben 26 ország előadója lép színpadra, köztük a magyar Kállay-Saunders András Running című dalával. Romániát Paula Seling és Ovi képviseli a Miracle című dallal.

A fináléban a koppenhágai B&W Hallernében elsőként az Ukrajnát képviselő Marija Jaremcsuk adja elő Tick-Tock című dalát. A keddi elődöntőből a fináléba került Kállay-Saunders András száma, a Running 21-ikként hangzik el a 26-os mezőnyben. A Running az előzetes esélylatolgatásokban, a fogadóirodáknál napok óta előkelő helyen szerepel, jelenleg a 6. hely környékére teszik, így jó szereplés várható.

A döntős országok: Fehéroroszország, Azerbajdzsán, Izland, Norvégia, Románia, Örményország, Montenegró, Lengyelország, Görögország, Ausztria, Németország, Svédország, Franciaország, Oroszország, Olaszország, Szlovénia, Finnország, Spanyolország, Svájc, Málta, Dánia, Hollandia, San Marino és az Egyesült Királyság.

A pontszámokat az egyes országok nemzeti zsűrijének - a péntek esti főpróbán leadott - szavazata, valamint a tévénézők által az utolsó dal elhangzását követő 15 percben leadott telefonos/sms-es voksok által kombinált eredmény adja ki (saját országra nem lehet szavazni).

Az Eurovíziós Dalfesztivált eddig a legtöbbször - hétszer - Írország nyerte meg. Az M1 22 órától élőben közvetíti a döntőt a helyszínről.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: