2020-01-17 13:15:13• hírek • Bede Emőke

Europol: ha nincs pénz új rendőrautókra, legalább koporsókat szerezzenek be

Amint arról korábban beszámoltunk, csütörtök este, a Szatmárnémeti-Mikola közötti útszakaszon árokba borult egy bevetésre induló rendőrautó.

A Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség egyik egységét a 112-es segélyhívó szám által egy családi csetepatéhoz riasztották nem sokkal 22 óra előtt. A helyszínre induló autót vezető rendőrnő azonban egy váratlan pillanatban, a Szatmárnémeti és Mikola közötti útszakaszon elvesztette irányítását a jármű felett, átsodródott a szemközti sávba, majd az út menti árokba borult. A sofőr jobbján utazó egyenruhás a baleset során könnyebb sérüléseket szerzett, ezért orvosi ellátásban részesítették - tájékoztatta híroldalunkat a rendőrség szóvivője, Paula Gabor. A helyszínre kiérkező közlekedési rendőrök alkoholszondás vizsgálatnak vetették alá a balesetező kollégákat, melynek eredménye mindkét esetben negatív lett. A hatóság az ügyben büntetőjogi eljárást kezdeményezett.


Az eset hamar bejárta az országos médiát is, így az Europol szakszervezet figyelmét sem, kik a hivatalos Facebook-oldalukon reagáltak az ügyre. „Tegnap este, két kollégánk a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőségtől, kik egy segélyhívás nyomán bevetésre indultak, felborultak a Szatmárnémeti és Mikola közötti útszakasz egyik kanyarjában. A négy keréken guruló koporsó egy 2005-ös Logan, melyet rossz műszaki állapota miatt az ilyen speciális bevetéseken már nem volna szabad használni. Javasoljuk a miniszter úrnak, hogy ha már új rendőrautókat nem vásárol, akkor legalább egy sor koporsót szerezzen be” - írta a balesettel kapcsolatban a szakszervezet, üzenve ezzel a román belügyminiszternek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: