2016-01-29 12:12:13• hírek • Kocsis Zoltán

Hamis személyivel a zöldhatáron – Peténél bukott le

Nemzetközi körözés alatt állt az a fiatal férfi, akit péntek hajnalban Peténél fogtak el a határrendészek. A Szilágy megyei férfi hamis személyazonossággal próbált meg bejutni az országba - több év börtön vár rá.

A petei határátkelő munkatársai péntek hajnalban figyeltek fel arra a férfira, aki az ellenőrzési pontok megkerülésével lépett be az országba Magyarország területéről és a határállomás közvetlen közelében található benzinkút irányába tartott.

A határrendészek természetesen azonnal feltartóztatták és igazoltatták. Az általa átadott okmányokban Calin P. név szerepelt. A dokumentumok szerint a férfi 28 éves és Szilágy megyében él.

A hatóságnak feltűnt azonban, hogy a férfi által bemutatott okmányok több szempontból sem felelnek meg a hivatalos szabványoknak. Kiderült, hogy a személyije hamis. Ezt követően már csak egy lépés volt kideríteni, hogy a férfi valódi neve Sebastian L. és 27 éves. Egyetlen dolog stimmelt: tényleg Szilágy megyei.

Kiderült az is, hogy Sebastian L. azért használt hamis okmányokat és azért lépett be az országba a zöldhatáron, mert nemzetközi elfogatóparancs van érvényben ellene. A Zsibói Bíróság ugyanis korábban három év letöltendő szabadságvesztésre ítélte tettlegesség, a közrend megsértése és fehér fegyver engedély nélküli viselése miatt.

Péntek hajnali kalandja következtében a férfi amúgy is veretes bűnlajstromára immár az illegális határátlépés, okirathamisításban való bűnrészesség, hamis okiratok használata és hamis személyazonosság használata is felkerült.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: