2020-08-12 08:32:09• hírek • MTI/Szatmár.ro

Európa-liga: Íme az elődöntő mezőnye

Illusztráció / uefa.com
Illusztráció / uefa.com

Lóhalálában zajlanak az Európa-liga küzdelmei, hétfőn és kedden megszervezték a negyeddöntőket, hétvégén pedig már a döntőbe jutásért fognak focizni a csapatok. Mutatjuk, mi volt a negyeddöntőben.

Hétfőn az Internationale – Bayer Leverkusen és a Manchester United – FC Köbenhavn összecsapással kezdődtek meg a negyeddöntők küzdelmei. 

Az olasz-német párharc hamar eldőlni látszott: már az első félidő közepére beállították a csapatok a későbbi végeredményt. Az Inter duplája után a Bayer már csak szépíteni tudott, de egyenlíteni már nem volt képes a csapat, így maradt a mérkőzés 25. percében beállított 2–1-es olasz győzelem.

A Manchester United – FC Köbenhavn találkozón a papírforma biztosan könnyed angol győzelemmel véget érő forgatókönyvet prognosztizált, viszont a két csapat 0–0-s döntetlennel hagyat el a pályát 90 percnyi játék után. A döntés a hosszabbításra maradt: a Vörös Ördögök támadója, Fernandes büntetőből talált be, ezzel kiharcolva a elődöntőbe való továbbjutást csapata számára.

Kedden újabb két találkozót szerveztek a negyeddöntőben: a Sahtar Donyeck – Basel és a Wolverhampton Wanderers – Sevilla összecsapásokat.

A Sahtar Donyeck könnyedén, míg a Sevilla nehezen jutott a labdarúgó Európa-liga elődöntőjébe: a nyolc között előbbi 4-1-re verte az FC Baselt, míg utóbbi hajrában szerzett góllal 1-0-ra múlta felül a Wolverhampton Wandererst.

A 2009-ben UEFA Kupa-győztes ukrán együttes már az első játékrész derekáig kétgólos előnyre tett szert a gelsenkircheni, zárt kapus mérkőzésen, majd a másodikban büntetőből tovább növelte a különbséget, a végeredményt pedig egy gyors gólváltás állította be a hajrában. A Sahtarnak a fináléba jutásért hétfőn az olasz Internazionale lesz az ellenfele.

Az Európa-ligában már ötödször kupagyőztes Sevilla nagyon megszenvedett angol riválisával Duisburgban. Hiába játszott nagy fölényben, sokáig a Farkasok álltak a legközelebb a gólszerzéshez, csakhogy Raul Jimenez 11-esből sem tudott betalálni. Az andalúziaiak fölénye végül a 88. percben érett góllá, akkor Lucas Ocampos csúsztatott a jobb sarokba. A Sevilla vasárnap egy másik angol gárdával, a Manchester Uniteddel csap össze az elődöntőben.

Európa-liga, negyeddöntő:

Sahtar Donyeck (ukrán) – FC Basel (svájci) 4-1 (2-0)
Wolverhampton Wanderers (angol) – Sevilla (spanyol) 0-1 (0-0)
Manchester United (angol) – FC Köbenhavn (dán) 1-0 (0-0, 0-0, 1-0) - hosszabbítás után
Internazionale (olasz) – Bayer Leverkusen (német) 2-1 (2-1)

A további program:

elődöntő:
Sevilla – Manchester United (vasárnap, Köln, 22.00)
Internazionale – Sahtar (hétfő, Düsseldorf, 22.00)

döntő:
augusztus 21., péntek, Köln 22.00

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: