2020-07-01 11:24:54• hírek • Közlemény

Európai uniós pályázati lehetőségekről tájékoztatták a megye polgármestereit

A Szatmár Megyei Tanács nagytermében került sor a ROMACT program keretében, az Európa Tanács és az Európai Bizottság által szervezett, az Európai Uniós alapok helyi és regionális szintű lehívását ismertető előadásra.

A gyűlésen bemutatták a következő 3 hónap főbb európai- és országos szintű, vissza nem térítendő támogatási lehetőségeit, különös tekintettel a POIM kiírásokra, illetve a szelektív hulladékgyűjtés optimális modelljét.

Szintén bemutatásra került a fertőző hulladékok menedzsmentjének bevezetése általi bevétel-növekedés a kórház szintjén, amelyet az Egészségügyi Világszervezet ajánlása alapján állítottak fel, a SARS COV-2 által generált hulladékok kezelésére.

A ROMACT képviselői felszólították a jelenlévő polgármestereket, hogy 2020. július 17-ig tegyék le támogatási pályázataikat az „Energiahatékonyság és az intelligens energiagazdálkodás támogatására a közvilágítási infrastruktúrában” program keretében.

A vissza nem térítendő finanszírozásra minden olyan közigazgatási-területi egység jogosult, amely a modern, kevésbé szennyező és olcsóbb LED-izzóval járó utcai világítási rendszer előnyeit kívánja kihasználni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: