2006-12-29 16:24:08• hírek • Tamás Jakab

Európai szilveszter Erdélyben

 Hogyan köszöntik az új évet Erdély nagyobb városaiban?

Arról korábban már hírt adtunk, hogy Szatmárnémetiben nagy bulival köszöntik Románia EU-s csatlakozását, a következőkben pedig azt fogjuk ismertetni, hogy Erdély más városaiban miképpen köszöntik az újévet.

Nagyváradon is igazi sztárokkal várják a szórakozni vágyókat az Independei téri parkolóban. A felállított színpadon a következő fellépők fognak szerepelni: Danger, Sylver, Compact, Vivere, Ricky Dandel, Republic, Goombay Dance Bond és a No Mercy. A Polgármesteri Hivatal előcsarnokában délután 6 órától mindenki számára biztosítanak egy pohár teát vagy forralt bort. A tervek szerint éjfél után 15 perccel élőláncot alkotnak majd az emberek a Polgármesteri Hivataltól a Borsi útig.

Temesváron sem akarnak elmaradni a többi várostól, már ami a koncerteket illeti. Fellép a Cargo, Bega Blues Band, Blazzaj, Implant pentru Refuz, Oranj és még sokan mások. A központ egy óriási színpaddá fog átalakulni, ahol hang és fényjátékkal szórakoztatják majd a közönséget. A város egy egyedi műsorral szeretne kedveskedni az ott tartózkodóknak, amelynek címe Valahol Európában.  

Nagybányán is nagy bulival készülnek, melynek keretében a Millenium központban tűzijáték és egyébb ünnepségek várják az oda ellátogatókat. Sajnos a fellépők által kért magas összegek miatt a felhozatal elég gyenge lesz.

Sepsiszentgyörgyön délután 4 órától már elkezdődnek a koncertek: a fellépők között lesz a Bumeráng, Session Dixieland Band, Snaps Vocal Band, Gáspár Imola, Kalagor és meghívottaik, Háromszék Táncegyüttes, Dancs Annamari, Classis, Tamás Gábor, Transylmania, La Bomba. A Szabadság téren fényfestést rendeznek a központi épületekre. A központban elhelyezkedõ Tribel vendéglõ elõtti téren hagyományos disznóvágás is lesz (pálinka, bor, stb., székely népi viseletben felszolgálók). Korábban több román nyelvű lap megírta, hogy román és magyar idő szerint is köszöntik majd az új évet. 

Kolozsváron a Bocskai (Avram Iancu) téren rendezik meg az Euroszilvesztert, amelyen fellép többek között Chris Norman, a Smokie együttes volt szólistája, a Hara és Class együttesek, valamint Paula Seling. A szervezők minden résztvevő kolozsvárinak pezsgőt készítenek elő, továbbá az Unió jelével lufikat és zászlócskákat. Marosvásárhelyen a Zanzibar zenél majd, míg az aradiakat a Modern Talking örvendezteti meg. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: